'Altın Portakal Film Festivali' belgesel oldu! Belgeselde seyirciyi hangi sürprizler bekliyor?

Nebil Özgentürk hazırladığı belgeselde Altın Portakal'ın elli yıllık geçmişini anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Altın Portakal Film Festivali' belgesel oldu! Belgeselde seyirciyi hangi sürprizler bekliyor?

Nebil Özgentürk’ün hazırlayıp sunduğu bir sinema belgeseli olan “Venüs’ün Seyri”, 1963’ten yola çıkarak Altın Portakal’ın elli yıllık yolculuğunu, Türk Sineması’ndan ilginç anekdotlarla anlatıyor.



Çetin Tekindor’un seslendirdiği belgesel için Cahit Berkay özel bir jenerik müziği ve festival şarkısı hazırladı. Berkay’ın kızı Müge Berkay ve Keith Lumb da Venüs heykelini sembolize eden özel animasyon filme imza attı. Belgeseldeki bir başka sürpriz de 1’inci Altın Portakal Festivali’nde en iyi film seçilen Gurbet Kuşları filmi için oldu. “Bir Kadın Bir Erkek” dizisiyle tanıdığımız Emre Karayel ve Demet Evgar, Gurbet Kuşları’ndan beş dakikalık bir sahneyi yeniden canlandırdı.



İlk festivalde ikincilik ödülünü alan Acı Hayat’ın bir sahnesi de bir klip olarak belgeselde yer alacak.Dönemin belediye başkanları ve sanatçıların hatıralarıyla renklenen belgeselde, Türkan Şoray’dan, Tarık Akan’a, Yavuz Özkan’dan Fikret Hakan’a sinemanın pek çok ismi geçmiş festivalleri anlatıyor. Belgesel, adı Altın Portakal’la birlikte anılan Venüs heykelinin seyrini takip ediyor ve Türk sinemasında yaşananları anlatıyor. (İHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin