Altın Portakal 50. Yıl Sanat Galerisi açıldı

Antalya'da, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Altın Portakal Sanat Galerisi, düzenlenen törenle açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Altın Portakal 50. Yıl Sanat Galerisi açıldı

Antalya'da, 4-11 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek 50. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Altın Portakal Sanat Galerisi, düzenlenen törenle açıldı.Altın Portakal 50. Yıl Sanat Galerisi için, Atatürk Kültür Parkı içinde 300 metrekare alanı kaplayan ve 200 bin liraya mal olan bir galeri oluşturuldu. Bu galerinin açılışı için bugün bir tören düzenlendi. Törene; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde ISCAEE 2013 Uluslararası Seramik Sempozyumu’na katılmak üzere kente gelen 10 ülkeden öğrenciler, öğretim üyeleri ve vatandaşlar katıldı.



Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, çok özel bir yılda olduklarını belirterek, yarım asrı geride bırakan Türkiye’nin en uzun soluklu sanat etkinliğini idrak ettiklerini söyledi. Sadece sinema sanatını değil onun yanında diğer kültür sanat faaliyetlerine de eğildiklerini ifade eden Başkan Akaydın, “Bu 50. yılda sinema sanatına özellikle odaklandık. Müzik etkinliklerini biraz azalttık. Ama bunun yanında belediye olarak bugün dördüncü sanat galerisini açıyoruz. 300 metrekare kapalı alan ve 200 bin liraya mal oldu. 3 sergi var. Bu sergilerin içinde seramik, şapka ve 50. yıla özel fotoğraf sergisi var. Antalya’ya hayırlı olsun” dedi.

Başkan Akaydın, galerinin oluşturulmasında emeği geçenlere de plaketlerini takdim etti.Konuşmanın ardından başkanlar Akaydın, Böcek ve protokol, açılış kurdelesini kesti. Akaydın ve davetliler sergileri gezerken, görevlilerden bilgi aldı. Başkan Akaydın, şapka bölümüne geldiği zaman, Atatürk ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in taktığı şapkalar ile poz verdi. 10 ülkeden gelen öğrenciler ve Antalya halkının ilgisi nedeniyle salonda yer yer izdiham yaşandı."ISCAEE 2013 Antalya, Türkiye Sempozyumu Uluslararası Seramik Sergisi", "Modernleşmenin Baş Tacı: Şapka ve Sinema, Türk Sineması'ndaki Şapkalar" adlı sergi ve Altın Portakal tarihine ayna tutan fotoğraflardan oluşan "50. Yıl Sergisi", Altın Portakal Sanat Galerisi'nde festivalden sonra da açık kalacak.



3 SERGİNİN DETAYLARI:

SERAMİK SERGİSİ



Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Uluslararası Seramik Sanatı Eğitimi ve Değişimi Derneği (ISCAEE) ve Seramik Sanatı Eğitimi Derneği (SSEDD) işbirliğiyle gerçekleştirilecek sergide, ISCAEE üyesi Japonya, Kore, Çin, Amerika, İngiltere, İsviçre, Fransa, Güney Afrika, Kenya ve Türkiye'den yaklaşık 170 sanat eğitimcisi, sanatçı ve sanat öğrencisi eserleriyle yer alacak.



ŞAPKA VE SİNEMA



Kastamonu Valiliği Mimar Vedat Tek Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde yer alan Türkiye'nin ilk ve tek şapka müzesinde sergilenen ve Türk Sineması’nın unutulmaz sahnelerinde kullanılan şapkalar, Altın Portakal Film Festivali kapsamında festival izleyicisiyle buluşturuluyor. Müze koleksiyonundaki en özel parçalarının görücüye çıkacağı sergiyi Müze Müdürü İlknur Aynan hazırlıyor. Yaklaşık 30 şapkanın yer alacağı sergi Altın Portakal Sanat Galerisi'nde festival boyunca açık kalacak. 50 adet şapka, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.



50. YIL SERGİSİ



Atatürk'ün Aspendos'a gelişiyle başlayan ve 50'li yıllardaki Belkıs Festivali'nden görüntüleri de kapsayan sergi, kentlerinin adını dünyada duyurmaya çalışan isimsiz kahramanların öyküsüne odaklanıyor. Dr. Avni Tolunay Dönemi'nin özel anları, 70'lerin Uluslararası Plastik Sanatlar Sempozyumu'yla buluşurken, sansürün ve darbenin engelleyemediği uzun yolculuk bugünlere kadar geliyor. Sergide festival sürecini anlatan 128 kare fotoğraf yer alıyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin