#Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın alacaklara uyarı.... Bu fiyatlardan altın alınır mı? Altını olanlar bozdursun mu? Altın daha ne kadar yükselecek? Altın fiyatları düşer mi?

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Son olarak gram altın 530 liradan işlem görüyor. Vatandaşların da bu konuda kafası karışık. Altın fiyatlarında yükseliş vatandaşların alım satım yapmaları konusunda kararsız bıraktı. Altın fiyatları daha da yükselecek mi? Bu fiyatlardan altın alınır mı? Altını bozduralım mı gibi sorular yüzünden tasarruf sahipleri de kararsız kaldı. İşte bununla ilgili para piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten bir uyarı geldi.

Google Haberlere Abone ol
#Altın piyasaları uzmanı İslam Memiş'ten altın alacaklara uyarı.... Bu fiyatlardan altın alınır mı? Altını olanlar bozdursun mu? Altın daha ne kadar yükselecek? Altın fiyatları düşer mi?

Altın fiyatlarındaki hareketlilik yatırımcıyı muallakta bırakıyor. Bu fiyattan altın satın alınır mı? Gram altında yeni rekorların yakın olduğunu ifade eden altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, "Bu fiyatlardan altın alır mı, altın satılır mı?" sorularını cevapladı.

Kurun da etkisiyle tekrar 500 liranın üzerine demir atan gram altında ise yükselişin sürüp sürmeyeceği merak ediliyor. Peki bu konuda uzmanlar ne diyor?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın 21 Kasım'daki faiz kararına bağlı kurdaki hareketin altın fiyatlarında etkili olacağına işaret etti. 

 Memiş şunları söyledi: "Ben gram altının 500 liranın altına ineceğini sanmıyorum. Yıl sonunda tekrar gram altının rekor seviyesi olan 540 liraya çıkmasını bekliyoruz hatta üzeri de olabilir. Her ne kadar ons altının fiyatı düşse de biz daha önce de gramın dolara bağlı olarak arttığını gördük. Bence altın bozdurmak isteyen acele etmesin. 500 lira artık bir alım fırsatı olarak görülmeli."

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Piyasalarda yaşanan hareketlilik sürerken, altının yükseliş sebebi de vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Altın fiyatları geçtiğimiz ay, son dönemlerin en düşük seviyelerinde seyrederken, Ekim ayı itibarıyla hareketlenmeye başladı. Son günlerde yönünü yukarı çeviren altın fiyatları, Merkez Bankası’nda yaşanan görev değişikliğinin ardından yükselişini hızlandırdı. Yükseliş sebebi merak edilen altın, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası yani TCMB'nın faiz indirimini takiben ABD tahvil getirilerinin yükselişiyle de önemli bir artış yaşadı.Hafta başında dolarda ve altında yaşanmış olan yükselişte yurt içi gelişmelerin yanında doların küresel olarak güçlenmesi de oldukça etkili oldu. Ayrıca enerji fiyatlarındaki artış ve enflasyon baskısıyla dolar kuru da son olarak 9,18 seviyesine gelerek rekor tazeledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin