Altın Koza'da ödüllerin miktarı belirlendi

Altın Koza Film Festivali'nde "En İyi Film Ödülü"nü alacak yapımcının ödül miktarı belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Altın Koza'da ödüllerin miktarı belirlendi

Bu yıl 16-22 Eylül'de düzenlenecek 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali kapsamındaki Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film Ödülü"nü alacak yapımcı 350 bin lira büyük ödülü de kazanacak. Festival kapsamında Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda toplam 700 bin lira ödül dağıtılacak



 Adana Büyükşehir Belediyesi'nin 16-22 Eylül'de düzenleyeceği 20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film Ödülü"nü alacak yapımcı 350 bin lira büyük ödülü de kazanacak. 



İlki 1969'da Adana Belediyesi ile Adana Sinema Kulübü öncülüğünde düzenlenen ve adını bereketli Çukurova'nın simgesi pamuktan alan festival, bu yıl 20. kez sanat severlerle buluşacak. Hazırlıklarına günler öncesinden başlanan festivalin tanıtımında kullanılacak afiş de düzenlenen yarışmayla belirlenecek. 70 kişinin başvurduğu afiş tasarım yarışmasının sonucu önümüzdeki günlerde açıklanacak. 



Festival kapsamında yapılacak Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'na başvurular sürüyor. Başvuru formuna ve konşullara ilişkin bilgilere "www.altinkozafestivali.org.tr" adresinden ulaşılabilecek. Yayımlanan yönetmeliklere göre, her üç yarışmanın para ödülleri de belirlendi. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda "En İyi Film" seçilecek eserin yapımcısı Altın Koza heykelinin yanı sıra 350 bin lira ödülün de sahibi olacak.



Yarışmada diğer ödüller ise şöyle: "Yılmaz Güney Ödülü 75 bin lira, Adana İzleyici Ödülü 25 bin lira, En İyi Yönetmen Ödülü 50 bin lira, En İy Senaryo, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu Ödülü 20 bin lira, En İyi Müzik, En İyi Görüntü Yönetmeni Ödülü 15 bin lira, En İyi Sanat Yönetmeni, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü 10 bin lira. Ödül alanlarla Umut Veren Genç Kadın ve Erkek Oyuncu ödülü kazananlara Altın Koza heykeli de verilecek. "Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması'nda ise En İyiBelgesel, En İyi Canlandırma, En İyi Deneysel ve En İyi Kurmaca Film dallarında ödül alanlarAltın Koza heykeli ile 7 bin 500'er lira da kazanacak. 



Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'nda da En İyi Belgesel, En İyi Canlandırma, En İyi Deneysel ve En İyi Kurmaca Film dallarında ödül alanlar Altın Koza heykeli ile 10 bin liranın sahibi olacak. 



Toplam 700 bin liranın dağıtılacağı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması,Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ile Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması'na başvurular 2 Ağustos'ta sona erecek. 





CNN Türk


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin