'Altın Koza'da ödüller belirlendi!

Festivalde onur ödülü alacak usta isimler açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
'Altın Koza'da ödüller belirlendi!

Adını Çukurova'nın simgesi pamuktan alan ve Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 22'ncisi gerçekleştirilecek 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde yapımcı Türker İnanoğlu ve usta oyuncular Ayşen Gruda ile Aytaç Arman'a onur ödülü verilecek.



Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Altın Koza Festival Komitesi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada, 14-20 Eylül tarihlerinde düzenlenecek festivalde onur ödüllerini alacak isimlerin Türk sinemasına ömrünü vermiş, usta sanatçılar olduğunu belirtti.



Bu yıl ödül alacak isimlerin belirlendiğini aktaran Sözlü, şöyle devam etti:



"Bu yıl festivalimizin onur ödüllerini sinema tarihimizin en önemli yapımcılarından türker inanoğlu'na ve efsane oyuncularımız Ayşen Gruda ile Aytaç Arman'a takdim ediyor olmaktan Adanalılar olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Sinema hafızamıza güçlü eserleriyle kazınan değerli sanatçılarımızı festivalimiz sırasında Adana'da ağırlamaktan memnuniyet duyacağız"



Festivalde onur ödülleri bölümü kapsamında Türker İnanoğlu, Ayşen Gruda ve Aytaç Arman'ın filmlerinden oluşan seçkilerin izleyiciyle buluşacağını bildiren Sözlü, sinema yazarı Burçak Evren'in de yine bu üç isimle ilgili kitapları kaleme alacağını ifade etti.



Ödüller, 14 Eylül'de yapılacak açılış ve onur ödülleri töreninde sahiplerine verilecek. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin