Altın Koza'da ilk ödüller verildi!

Uluslararası Altın Koza Film Festivali'nde Yaşam Boyu Onur Ödülleri sahiplerine verildi.

Google Haberlere Abone ol
Altın Koza'da ilk ödüller verildi!

Adana'da bu yıl 20’incisi organize edilen, 'Uluslararası Altın Koza Film Festivali' kapsamında 'Yaşam Boyu Onur Ödülü'ne layık gösterilen, İzzet Günay, Demir Karahan, Çolpan İlhan ve yapımcı Necip Sarıcı’ya düzenlenen törenle ödüllerini aldı.



Park Zirve'de gerçekleştirilen ödül törenine Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve Ümit Özgümüş’ün yanı sıra Türk sinemasına emek vermiş çok sayıda sinema sanatçısı ile davetliler katıldı. Yaşam Boyu Onur Ödülleri'ne layık görülen sanatçılar, yaşamlarının anlatıldığı sinevizyonun ardından ödüllerini aldı. Yapımcı Sarıcı'nın ödülünü Milletvekili Özgümüş, Demir Karahan'ın ödülünü CHP Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, Günay ve İlhan'ın ödüllerini ise Başkan Vekili Aldırmaz verdi.



“YEŞİLÇAM ADANA SAYESİNDE HAREKETLENDİ”

1949 yılında İzmir’de sinema makineleri tamir atölyesinde çıraklık yaparak girdi sinema dünyasına 64 yıldır hizmet veren Necip Sarıcı, 1969' da Altın Koza'da 6 ödül ile 15 bin lira para ödülü aldığını belirterek, “Adana sinemacılarının çok önemli yeri var. Başta Yılmaz Güney olmak üzere, diğer değerli işletmeciler, sinemacılar İstanbul'a para aktarıyorlardı. Onların sayesinde Yeşilçam hareket halindeydi, şükranla anıyorum” dedi.



YAŞAM BOYU ONUR ÖDÜLÜNÜ TORUNUNA ARMAĞAN ETTİ

1944 yılında Adana’da doğan ve 20'li yaşlarında kamera karşısına geçerek bir çok filme rol alan Demir Karahan ise Çukurova topraklarının kendisi için çok önemli olduğunu kaydederek, “Altın Koza'ya ciddi emeğim oldu. Bu ödüle, sinema yaşamım boyunca aldığım bir süre oyunculuk ödülünden çok daha fazla önem veriyor. Bu ülkede olunması, herkesin olması gereken dürüstlük onurlu olmak maalesef sanki bir meziyetmiş gibi sunulmaya başlandı” diye konuştu.

Karahan, onuru hayatı boyunca başucuna kitap yaptığını ifade ederek, “Şimdi bu hafta en büyük oğlumun Eylül isminde bebeciği oldu. Bu ödülü onun başucuna armağan etmek istiyorum, onuru şiar edinsin. Şimdi bu onuru ödülünü küçük Eylül'e armağan edince benim hayatımın varlık sebebi eşime verecek hediyem kalmadı. Karıma da bana göre dünyada bir insanın karısına yazdığı en güzel mektup olan Nazım Hikmet'in 'karıma' adlı şiirini okuyarak onun da gönlünü almak istiyorum" dedi. Ardından şiiri okuyan Karahan, eşini gözyaşına boğdu.



“TÜRK SEYİRCİSİNE HEPİMİZİN MİNNET BORCU VAR”

Lisede okurken amatör tiyatroya başlayan ve 1957 yılında gazete ilanı ile Dormen Tiyatrosu'na girerek 55 yıllık sinema hayatına 120 film sığdıran İzzet Günay da aldığı ödülde bir çok kişinin hakkının olduğunu vurgulayarak, “Bizi bugünlere taşıyan Türk film seyircisine, hepimizin minnet borcu var. Onlar olmasaydı biz bu ödüllere kavuşamayacaktık” ifadelerini kullandı.



Türk sinemasında ‘rol seçen oyuncu’ unvanıyla tanınan ve ‘karakter oyuncusu’ sıfatıyla bilinen Çolpan İlhan, ödül aldığı için sevinçli olduğunu belirtti.



“GELECEK YIL 100’ÜNCÜ YILINA YAKIŞIR KUTLAMA YAPACAĞIZ”

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Aldırmaz, bundan sonra da sanata sanatçıya değer vereceklerini belirterek, "Bir söz vereceğim, gelecek yıl Türk sinemasının 100'ncü yılı. Biz de 100'ncü yıla layık bir karşılama bir kutlama yapacağız. Sizin pozitif enerjiniz iklimi bile değiştirdi, gündüz yağmur yağıyor, akşam Altın Kozalar mehtap açıyor” şeklinde konuştu.

Ödül töreni Şevval Sam'ın konseriyle geç saatlere kadar devam etti. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin