Altın Koza Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkacak

'Yarım' Dünya Prömiyeri'nin festivalde yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Altın Koza Film Festivali’nde izleyici karşısına çıkacak

Çağıl Nurhak Aydoğdu’nun yönettiği "Yarım" ilk gösterimini 22. Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapıyor. Senaryosu Özge Aras ve Çağıl Nurhak Aydoğdu tarafından yazılan film birbirini iyilik, güzellik ve saflıkla tamamlamaya çalışan iki insanın hayatını anlatıyor.



Öyle hikayeler vardır ki, bir adım atsanız içinde olacaksınız gibi gerçek... Öyle insanlar vardır ki; hem seversiniz onları, hem korkarsınız onlar gibi olmaktan... İşte ''Yarım'' böyle gerçek bir dünyada, böyle zor ''iki hayatın bir olma'' mücadelesini anlatıyor.



Ula'da çekilen film; Türkiye'nin doğusundan batısına gelin olarak gelen bir kızın öyküsü; Fidan 15 yaşında çobanlık yapan bir köy kızıdır. Babası ve iki kardeşiyle birlikte Doğu'da bir dağ köyünde yoksulluk içinde yaşar. Babası, kızını tanımadıkları bir aileye gelin olarak verir. Karşılığında bir para alarak, kızının daha kötü bir hayatı olamaz diye düşünerek... Fidan’ı almaya gelen aile, ülkenin bir diğer ucunda, Ege’de yaşamaktadır ve geldiklerinde damat yanlarında değildir. Fidan hayatında ilk kez uzun bir yolculuğa çıkar. O yolculuğun sonunda kocası olacak adamla tanışır. Salih, zeka geriliği olan bir çocuktur. Fiziken 35 yaşında olsa da, gerçek yaşı Fidan'dan da küçüktür...



Filmde Fidan karakterini aylar süren bir çalışma sonucu Diyarbakır'da keşfedilen Ece Tatay canlandırırken, Serhat Yiğit ‘Salih’ karakterine hayat veriyor. Filmde ayrıca Hülya Böceklioğlu, Recep Yener, Ahmet Kaynak, Gözde Okur gibi isimler de yer alıyor. Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen film hayatın gerçekleri karşısında yarım kalmış iki insanın hayatlarını anlatırken, gerçek bir arkadaşlık duygusuna da göz atıyor.

 

Festivalin yarışma bölümünde yer alan "Yarım", Adana Altın Koza Film Festivali'nde 14 Eylül Pazartesi 18:45 ve 16 Eylül Çarşamba 21:15 seanslarında gösterilerek halk oylamasına çıkacak.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin