'Altın klozet' kavgası sürüyor! Vali'den Cumhuriyet'in haberiyle ilgili açıklama!

Kılıçdaroğlu Cumhuriyet'in haberiyle yüklendi, Hatay Valisi açıklama yaptı!

Google Haberlere Abone ol
'Altın klozet' kavgası sürüyor! Vali'den Cumhuriyet'in haberiyle ilgili açıklama!

Hatay Valisi Ercan Topaca, bir süre önce, Kocaeli Valiliği döneminde, hizmet binasındaki tamirat ve tadilat işlemiyle ilgili "tuvalet kısmında altın kaplama askılık, çöp sepeti gibi malzeme kullanıldığı" yönünde çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.



Konuyla ilgili bazı yayın organlarında şahsı aleyhinde "yalan ve iftira" niteliğinde, abartılı haberler servis edildiğini belirten Topaca, ayrıca CHP Genel Başkanı kemal Kılıçdaroğlu'nun da bu haberlere dayanarak şahsını rencide edecek konuşmalar yaptığını söyledi.



Bu konuda yasal haklarını kullanacağını vurgulayan Topaca, şöyle devam etti:



''Sayın Kılıçdaroğlu, devlette uzun yıllar hizmet etmiş, çalışmış, tecrübeli bir kişi ancak bu olayda Cumhuriyet gazetesinin yalan haberine dayanarak mitinglerde ve televizyon programlarında şahsımı da rencide edecek bazı cümleler kullanmıştır. Bir gün önce televizyon programında Cumhurbaşkanını kastetmediğini ve bu altın tuvalet klozetini yapan kamu görevlisi hakkında, 'hükümetin ne iş yaptığını, neden iş yapmadığını' beyan etmiştir. İsmimi söylemese de doğrudan şahsımı ilgilendiren ithamlarda bulunmuştur. Tabii ben kendisine yakıştıramadığımı, öncelikle bu kadar tecrübeli, siyaseten bir parti liderinin gerekli incelemeyi, araştırmayı yapmadan bir gazetede taraflı şekilde çıkan haber dolayısıyla bunu meydanlara, televizyonlara taşımasını çok doğru bulmadığımı ve yadırgadığımı ifade etmek istiyorum."



Topaca, Kılıçdaroğlu'na ulaşmaya çalıştığını belirterek, şunları söyledi:



"O konuşmasından sonra kendisine ulaşmak istedim. Genel merkezini aradık ve en son koruması vasıtasıyla kendisine ulaşmaya çalıştım. 'Koray' ismindeki korumasına, 'Sayın Kılıçdaroğlu, böyle bir açıklama yapıyor. Bunun aslı, astarı yoktur, ben kendisini bilgilendirmek istiyorum. Yanlış bir bilgi üzerine konuşmanın oturtulması doğru değil. Şahsıma da hakaret olan bir şeydir. Lütfen kendisine iletin. Telefonla veya uygun bir ortamda bu konuyla ilgili bilgi vermek istiyorum' diye not bıraktım ve beklediğimi de ifade ettim. 



Aradan 4-5 gün geçmesine rağmen dönüş olmadı. Aksine televizyonlarda da konuşmaya devam ediyor. Tabii kendisinin de konuşmalarını inceliyorum. Avukatım da inceliyor. Muhtemelen hakaret içerikli, şahsımı suçlayıcı şeyler tespit edildiği takdirde sayın Kılıçdaroğlu aleyhinde de tazminat davası açacağız.''



Vali Topaca, Cumhuriyet gazetesinde "altın kaplama tuvalet" ve "tuvalette kullanılan malzemelerin altın olduğuna dair" haberlerin yalan ve iftira içerdiğini öne sürdü. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin