Altın günlerinin vazgeçilmez lezzeti: Sadece 5 dakikada hazır oluyor. Patatesi olan hemen denesin. Pratik patates salatası nasıl yapılır?

Altın günlerinin vazgeçilmez lezzeti patates salatasını sadece 5 dakikada saniyeler içerisinde hazırlayabileceksiniz. İşte gerekli olan malzemeler...

Google Haberlere Abone ol
Altın günlerinin vazgeçilmez lezzeti: Sadece 5 dakikada hazır oluyor. Patatesi olan hemen denesin. Pratik patates salatası nasıl yapılır?

Malzemeler;

1 litre su (haşlamak için kullanılacak)

10 tane taze patates (ya da 5-6 adet büyük boy patates)

4-5 dal taze soğan

½ demet maydanoz

2 çay kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı sumak

1 çay kaşığı karabiber

1 adet limonun suyu

1/3 çay bardağı zeytinyağı

Yapılışı;

İlk olarak patateslerimizi güzelce yıkayıp soyalım. Ardından tencereye su doldurarak patateslerimizi haşlamaya bırakalım. 20 dakika kadar patateslerin haşlanma süreleri sürebilmektedir. 

Patatesleri haşlanırken bu esnada sizde diğer malzemeleri hazırlamaya başlayabilirsiniz. Patates salatasının sosu için 2 çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, 1 adet limonun suyunu sıkıp güzelce karıştırın.

Sosu hazırladıktan sonra maydanoz ve soğanı doğrayalım bir kenarda bekletmeye başlayalım. O esnada haşlanan patatesleri küp küp olacak şekilde güzelce doğrayalım. 

Sos ve patateslerimizi güzelce karıştıralım. Ardından üzerine yeşilliklerinizi ilave edin. Tüm malzemeler karışıncaya dek güzelce karıştırın. 

Afiyet olsun...

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin