Altın fiyatlarında kritik eşik uyarısı. Faiz altını vuracak. İşte altın fiyatında dikkat edilmesi gereken sınır

Merkez Bankası faiz oranını 50 baz puan daha düşürdü. Yeni faiz oranı yüzde 8,5'e düştü. Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ve altın fiyatında çok büyük değişim yaşanmadı. Dünyanın beklediği Fed tutanakları ise altın fiyatlarını etkiledi. Gram altın için 'kritik eşik' belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Altın fiyatlarında kritik eşik uyarısı. Faiz altını vuracak. İşte altın fiyatında dikkat edilmesi gereken sınır

ABD Merkez Bankası Fed, 31 Ocak-1 Şubat tarihli faiz toplantısına ilişkin toplantı tutanaklarını yayınladı. Katılımcıların bazılarının faizin 50 baz puan artışını desteklediği ortaya çıktı. Gökhan Halaç Haber Global'e Fed tutanaklarının altın fiyatlarına etkisini değerlendirdi.

Gram altında 1.103 TL seviyesinin önemli olduğunu söyleyen Halaç, bu seviyenin 2 kez test edildiğini ve kırılamadığını söyleyerek "Bu seviye üzerinde kalındığı sürece tekrar yükselişler görebiliriz." dedi.

Halaç'ın değerlendirmeleri şöyle:

Fed'in 1 Şubat'ta yaptığı ve faiz oranını 25 baz puan artırarak yüzde 4.50-4.75 aralığına yükselttiği toplantıya ilişkin tutanaklar dün akşam açıklandı. Tutanaklarda FOMC üyelerinin 25 baz puanlık faiz artışında mutabık olduğu, birkaç üyenin 50 baz puanlık faiz artışı istediği ve enflasyonun yüzde 2’lik hedef seviyeye düşene kadar kısıtlayıcı para politikasının sürdürülmesinin uygun olduğu ifade edildi.

Şu an için ABD’de enflasyon yüzde 6.4 düzeyinde. FED bu düzeydeki enflasyonu düşürene kadar 25 baz puanlık faiz artışlarına devam edecek gibi görünüyor. Bu beklentilerle Ons Altın’da 1959 düzeyinden başlayan geri çekilmeler devam edebilir. Bu durumda 1788 ve 1747 seviyelerinden geçen FİBO yüzde 38.2 ve yüzde 50 düzeltme sevileri destek oluşturabilir. Yukarı yönlü işlemlerde ise geçtiğimiz hafta 2 kere test edilen ve geçilemeyen 1845 seviyesi önemli direnç oluşturabilir.

Gram altın TL tarafında ise 1103.40 seviyesi önemli durumda. Bu seviye 2 kere test edilmiş ve kırılamamıştı. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece tekrar yükselişler görebiliriz. Bu durumda 1123.55 ve 1139.10 direnç olarak izlenebilir. 1103.40 seviyesinin kırılması ve altın fiyatlamalarda ise TL lehine işlemler momentum kazanabilir. Bu durumda da 1092 ve 1068 destek oluşturabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin