Altın fiyatlarında kıyamet kopacak. İslam Memiş'ten altını olanlara çağrı geldi: Panik yapmayın. Altın almak isteyen ve altın bozmak isteyenler dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten altını olan ve altın almak isteyenlere acil uyarıda bulundu. Fed’in 26 Temmuz’da açıklayacağı faiz kararını işaret eden uzman isim, altında kıyamet koparacak bir yükselişin beklendiğini yazdı ve altın satmak isteyenlere uyarıda bulundu. Ani düşüşler konusunda altın sahiplerine çağrıda bulunan Memiş, "Sizin panikle sattığınız altınları en düşük fiyattan toplayanlar olacak" dedi. İşte Memiş'ten önemli uyarı...

Google Haberlere Abone ol
Altın fiyatlarında kıyamet kopacak. İslam Memiş'ten altını olanlara çağrı geldi: Panik yapmayın. Altın almak isteyen ve altın bozmak isteyenler dikkat

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, elindeki altını satmak isteyenlere tarih vererek birtakım uyarılarda bulundu.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 3,34 değer kazancıyla 1.700 liraya, Cumhuriyet altınının satış fiyatı da yüzde 2,30 artışla 11 bin 275 liraya yükseldi. Geçen hafta sonu 2.698 lira olan çeyrek altının satış fiyatı 2.795 liraya çıktı. Bu hafta ABD doları yüzde 2,99 değer kazancıyla 26,9360 liraya, euro ise yüzde 1,88 kazançla 29,9400 liraya yükseldi.

Küresel tarafta ise piyasalar, ABD Merkez Bankası Fed’in para politikasına ilişkin belirsizliklerle yön arayışını sürdürüyor. Fed'in gelecek hafta alacağı para politikası kararları öncesi makroekonomik veriler ve şirket finansal sonuçları varlık fiyatlarını etkiliyor.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda, Fed'in 26 Temmuz'da politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakılırken, Banka'nın bu toplantının ardından atacağı adımlara ilişkin belirsizlik devam ediyor. 

Analistler, gelecek hafta toplantının karar metninden alınacak sinyaller ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının piyasaların yönü üzerinde etkili olacağını vurguluyor.

Bu gelişmelerle ons altın fiyatları da 2 ayın zirvesine yükselmesinin ardından haftayı 0,3 artışla 1.962 dolardan kapattı.

İslam Memiş açıklama yaptı

Piyasaların gözü ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararına çevrilirken altın fiyatları düşecek mi, yükselecek mi? sorusu da yatırımcının gündeminde kalmaya devam ediyor. Bu kapsamda akıllardaki soru işaretlerini giderecek açıklama Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten geldi. 

Fed’in 26 Temmuz’da açıklayacağı faiz kararını işaret eden uzman isim, "Açıklanacak olan kararın içeriği büyük bir merak konusu... Benim kişisel görüşüm Federal Rezerv’in bu yıl içerisinde faiz artışını sonlandırdığı yönünde" dedi.

İslam Memiş, "Altın/dolar paritesindeki artış, gram ve çeyrek altını yukarı taşıyacağı gibi, dolar kurunun da yılsonuna kadar yukarıya yönelik hareketine devam edeceğini düşünürsek, altında kıyamet koparacak bir yükseliş bizi bekliyor. Bu nedenle yatırımcının sabırlı olması ve gelecek hafta ortasına kadar yaşanabilecek ani düşüşlerde panik olup satışa geçmemesi gerekiyor" sözlerini dile getirdi.

Memiş, "Sizin panikle sattığınız altınları en düşük fiyattan toplayanlar olacak" dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin