Altın almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. Düşmeyecek, patlayacak! Ekonomist Remzi Özdemir ucuz kalan altının yükseleceği tarihi açıkladı. Peki altın ne zaman yükselecek?

Altın fiyatlarında geçtiğimiz hafta yükselişin ardından düşüş hakim oldu. Yatırımcılar altın fiyatları için ekonomik verileri ve uzman yorumlarını yakından takip ederken bir yorum da ekonomist Remzi Özdemir'den geldi. Altının bütün dünyada ucuz kaldığını açıklayan Özdemir altının yükseleceği zamanı duyurdu. Peki altın ne zaman yükselecek?

Altın almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. Düşmeyecek, patlayacak! Ekonomist Remzi Özdemir ucuz kalan altının yükseleceği tarihi açıkladı. Peki altın ne zaman yükselecek?

Altın fiyatları yakından takip ediliyor.

Altın piyasasıyla ilgili ekonomik verileri takip eden Özdemir, altının ne zaman uçacağını açıkladı.

Altında FED baskısı olduğunu ve altının bütün dünyada ucuz kaldığını belirten Özdemir,  "FED'in bir baskısı var üzerinde halen daha bunu ağır şekilde hissediyoruz çünkü FED yüksek faiz politikasını uzun bir süre sürdürecek. Belki yüksek faiz politikasına gitmeyecek ancak düşürmeyecekte...  Bu nedenle altın üzerinde bir baskı var fakat altın aslında bütün dünyada ucuz kaldı. Diğer hisse senetleri daha birçok yatırım aracıyla kıyasladığımız zaman ciddi anlamda ucuz kaldı. Borsalar ciddi anlamda prim yaptı. Amerikan tahvilini görüyoruz. Evet Amerikan tahvillerinde 5 yıllık 2 yıllık ciddi bir potansiyel kar var ancak buradan realize olacak bir süre sonra ve bunun gideceği yer altın." dedi.

İSRAİL - FİLİSTİN GERGİNLİĞİNİN ALTIN FİYATLARINA ETKİSİ

Altında hisse senetlerinde görüldüğü gibi yüzde 10'lük yükseliş beklemenin yanlış olacağını belirten Özdemir, "Hisse senedinde bir günde yüzde 10 artış yaşanıyor ancak altında bu kadar agresif olamaz. Evet körfezdeki ısınan sular özellikle İsrail Filistin arasındaki gerginlikler şu an için altını olumsuz gibi etkiliyor ama aslında altının trendi bu değil. Yani bu sadece bazı kesimin güvenli liman olarak sizin de ifade ettiğiniz gibi altına geçmesi." ifadelerini kullandı.

Altın almak isteyenler bu fırsatı kaçırmasın. Düşmeyecek, patlayacak! Ekonomist Remzi Özdemir ucuz kalan altının yükseleceği tarihi açıkladı. Peki altın ne zaman yükselecek?

"2024'ÜN İLK ÇEYREĞİNDE ALTINDA ÇOK CİDDİ BİR HAREKET BEKLENİYOR"

Altının yükseleceği zaman dilimi hakkında açıklama yapan Özdemir, "Ama asıl büyük fonlar, Merkez Bankaları sakin bir şekilde altın pozisyonunu artırmaya başladı. Bu da şunu gösteriyor ki yılın ilk çeyreğinden itibaren altında büyük hareketler görebiliriz çünkü altın özellikle 2 bin 100 doların üzerine şuan için çıkmakta zorlanıyor. Zaten bin 910 dolar seviyelerinde şuan. En son 30'ları görmüştü fakat 2024'ün ilk çeyreğinde altında çok ciddi bir hareket bekleniyor. Burada da tabii ki yine FED belirleyici olacaktır ama FED 2024'ün ilk çeyreğinden itibaren faizleri düşürmese dahi piyasaya vereceği mesajlar çok önemli ve ben özellikle Amerika'nın resesyona girmemesi adına FED'in sözleriyle piyasayı yönlendireceğini düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

2 BİN DOLARIN ALTINDA ALTIN BULMAK ZOR OLACAK

Merkez Bankalarının yaptıklarından çok konuşmalarının ve mesajlarının önemli olduğunu belirten Özdemir, TELE 1'de Bilge Yurtdagülen'in programında, "FED'in de ben ilk çeyrekten itibaren altının lehine bir politika izleyeceğini düşünüyorum. Altın için artık zaman yaklaşıyor diyebiliriz. Bir süre sonra bir daha 2 bin doların altında bulmamız zor olabilir." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin