Altın Alım Zamanı mı Yoksa Altın Satış Zamanı mı? Milyonların Merak Ettiği Soruya Ünlü Ekonomist Şeref Oğuz yanıt Verdi. 2024 Yılında Altın Ne Kadar Olacak?

Altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. peki bu fiyatlardan altın alınır mı? Uzman isimden cevap geldi ve milyonların merak ettiği soruya yanıt verdi. Ekonomist şeref Oğuz'dan altın alacak olanlara önemli hatırlatma. 2024 yılında altın fiyatları ne olacak?

Google Haberlere Abone ol
Altın Alım Zamanı mı Yoksa Altın Satış Zamanı mı? Milyonların Merak Ettiği Soruya Ünlü Ekonomist Şeref Oğuz yanıt Verdi. 2024 Yılında Altın Ne Kadar Olacak?

Ekonomim.com'dan Şeref Oğuz'un "Piyasalarda aralık ayında neler olacak?" başlıklı yazısından bir bölüm

Yılın son ayına girdik. Defterlerin kapandığı, son hesapların görüldüğü, bütün yılın muhasebesinin yapıldığı bir süreci yaşıyoruz. Hummalı bir çalışma ile bilançolarda son rötuşların uygulandığı dönemdeyiz. Peki, aralık ayını nasıl geçireceğiz? Piyasalar nasıl bir seyir izleyecek. Hemen herkesin merak ettiği bu…

Borsa İstanbul, 8.000’in üzerinde kendini korumaya çalışırken öyle çok hareketlenemeyecek gibi… 8.200- 8.500 aralığında gidip gelecek. Zira ne yabancı var, ne de yerli kurumsal yatırımcılar pozisyon alma niyetinde... Herkes; “hayırlısıyla şu yılı kapatalım, 2024’te kim öle kim kala” derdinde olacaktır.

Bu yüzden borsa cephesinde yoğun atraksiyonlar yaşanmadan, sadece mevcudu koruma eğiliminin öne çıkması beklenebilir. Halka arzlar mı? Bir miktar azalarak seyretse de onlara ilginin sürmesini bekliyorum. Zira “borsa” adı nerede ise halka arz ile anılır oldu. Son açılan halka arzlar da 10 günde %100 kazandırdı. Hangi yatırım aracı bu kazancı sağlayabilirdi ki..

ALTIN ALINIR MI?

Altın mı? Altın enflasyonun üzerinde artış gösterecek. Yurt içerisinde altın hem dolar kurunun yükselişinden hem de altının onsundaki değişimden etkileniyor. İkisinin birden yükselişe geçmesi altında alımları artırıyor. Kaldı ki belirsizliklerin fazlaca dillendirildiği zamanlarda altın, “bildik limana” olan ilgiyi daima artırmıştır. Bildik liman ise binlerce yılın oluşturduğu altın sığınağıdır.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin