Altın alacak olanlar dikkat! Yeni uygulama başlıyor. Hazine'den sonra İslam Memiş de açıkladı. 0,5 gram yerine en az 1 gram olarak üretilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın altında kota uygulamasıyla ilgili Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten ilk değerlendirme geldi: Bu gelişmelerin talep ile beraber işçilik farkının ve makas aralığının açılmasına neden olacağını düşünüyorum. Haliyle fiyatlara da yansır.

Google Haberlere Abone ol
Altın alacak olanlar dikkat! Yeni uygulama başlıyor. Hazine'den sonra İslam Memiş de açıkladı. 0,5 gram yerine en az 1 gram olarak üretilecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından altın işlemlerinde yeni uygulamaya geçiliyor.

'Kota uygulaması' devreye alınıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca devreye alınacak uygulamayla, işlenmemiş altın ithalatının cari açık üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılması ve Türkiye'nin döviz rezervlerinin desteklenmesi hedefleniyor.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuyla ilgili yaptığı yorumda şu ifadeleri kullandı.

1-Rafineriler basılı altını asgari 1 gram olarak üretebilecek Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeye göre, rafineriler basılı altını en az 0,5 gram yerine en az 1 gram olarak üretebilecekler.

2- İşlenmemiş altın ithalatına kota gündemde Söz konusu kotalar, Borsa İstanbul AŞ üyesi kıymetli madenler aracı kuruluşları tarafından gerçekleştirilen işlenmemiş altın ithalatı için geçerli olacak.

Tedbirler çerçevesinde aracı kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen işlenmemiş altın ithalatı için geçen yıllardaki ithalat miktarları dikkate alınarak aylık bir kota miktarı belirlendi. Bu kota, kıymetli madenler aracı kuruluşlarının ithalat ve borsa işlemleri göz önünde bulundurularak tahsis edilecek.

Bu gelişmelerin talep ile beraber işçilik farkının ve makas aralığının açılmasına neden olacağını düşünüyorum. Haliyle fiyatlara da yansır. Karar verilirken talep ve görüş alınmadığı kanaati oluştu.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin