Altılı Masa'nın Anayasa taslağında dikkat çeken ayrıntı. Barış Yarkadaş tv100 canlı yayınında 75. sayfadaki seçim maddesine dikkat çekti. İki turlu Cumhurbaşkanı seçimi maddesi

tv100’ün gündemi belirleyen programlarından Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı'nda tv100.com yazarı Barış Yarkadaş Altılı Masa'nın bugün açıkladığı Anayasa taslağındaki ayrıntıya dikkat çekti. Yarkadaş, "Mevcut siyasi konjonktürden parlamentonun seçmesi gereken cumhurbaşkanını kazanılmış hakkı geri almamak ve geniş kitleleri karşılarına almamak için iki turlu seçim konulmuş" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Altılı Masa'nın Anayasa taslağında dikkat çeken ayrıntı. Barış Yarkadaş tv100 canlı yayınında 75. sayfadaki seçim maddesine dikkat çekti. İki turlu Cumhurbaşkanı seçimi maddesi

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı, Şaban Sevinç ve Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. Altılı masa "Yarının Türkiyesi" ismiyle yeni anayasa çalışmasını "Şimdi demokrasi zamanı" sloganıyla bugün açıkladı. Anayasa çalışmasında yer alan kimi maddeler programda masaya yatırıldı.

"Geniş kitleleri karşılarına almamak için iki turlu seçim konulmuş!"

Yarkadaş "Genel olarak bir demokratik çerçeve olarak söylüyorum. Kafama yatmayan 75. Sayfada yer alan ‘Cumhurbaşkanı’nı halk seçecek’. ‘Güçlendirilmiş parlamenter sistem’ kavramı yarı başkanlık sistemine aittir. Parlamenter sistemde Cumhurbaşkanı’nı halk seçerse yarı başkanlık sistemi olur. Mevcut siyasi konjonktürden parlamentonun seçmesi gereken cumhurbaşkanını kazanılmış hakkı geri almamak ve geniş kitleleri karşılarına almamak için iki turlu seçim konulmuş. Bence bunun üzerine cesaretli gidip ‘hayır biz parlamento da seçeceğiz’ demeleri gerekirdi." dedi.

İşte Yarkadaş'ın o değerlendirmesi:

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin