Altılı Masanın adayı bugün belirlenecek mi, açıklanacak mı? Gözler Altılı Masa'nın toplantısında

Altılı Masa'nın cumhurbaşkanı adayını belirlemesi beklenen toplantı, Kahramanmaraş depremi nedeniyle ertelenmişti. Gözler bugün Saadet Partisi ev sahipliğinde yapılacak olan toplantıda. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi olarak 14 Mayıs'ı işaret etmesinin ardından muhalefetin adayını belirmesi bekleniyor. İşte Altılı Masa'da hafta boyu yaşanan adaylık mesaisi ve tartışmalar.

Altılı Masanın adayı bugün belirlenecek mi, açıklanacak mı? Gözler Altılı Masa'nın toplantısında

Altılı Masa liderleri bugün Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde toplanıyor. Bugünkü toplantıda ittifakın cumhurbaşkanı adayının belirlenmesi bekleniyor. Ancak aday belirlense bile açıklanıp açıklanmayağı konusu belli değil.

İttifakta yer alan partilerin genel başkanları daha önce yaptıkları açıklamalarda adaylarını seçim tarihi belli olduğunda açıklayacaklarını dile getirmişlerdi. Depremden önce Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimin 14 Mayıs'ta yapılacağını açıklamıştı ancak deprem sonrasında tarihe ilişkin tartışmalar başladı.

Seçim tarihi konusunda süren tartışmalar hakkında Erdoğan, partisinin grup toplantısında yeniden 14 Şubat'ı işaret ederek tartışmaya son noktayı koydu.

AKŞENER KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİ

Ankara’da muhalefetin aday mesaisi pazartesi günü yapılan toplantı ve görüşmelerle hızlandı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener baş başa buluştular. Kılıçdaroğlu ve Akşener görüşmesinin ardından adaylık konusunda iki liderin anlaşmaya vardığı yönünde kulis bilgiler basında yer alırken İYİ Parti adaylık ve pazarlık konusundaki iddiaların doğru olmadığını belirtti.

2 gün boyunca da Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu liderleri tek tek ziyeret ederek uzun görüşmeler gerçekleştirdi.

KILIÇDAROĞLU: İLERİ BİR TARİH

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya'ya yaptığı açıklamada, "Nasıl ki Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem metnini liderler olarak belirledik ama açıklaması için bir tarih verdik. Anayasa metni ile ilgili olarak da benzer bir yol izledik. Burada da benzer bir durum olur. Adayı belirleriz ve açıklamak için de ileri bir tarih belirleriz...” ifadelerini kullandı.

MASADA 3 İSİM VAR

tv100'de Hatanın Panoraması programında gazeteci Uğur Dündar'ın sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, masada 3 isim üzerinde durulduğunu, bu 3 ismin de Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğunu dile getirmişti.

Karamollaoğlu ayrıca programda aday belirleme yöntemine ilişkin de açıklamalarda bulunmuştu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin