Altılı Masa'da ortalık karışıyor! İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin: Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünüyoruz. Akşener aday olsun diye bastırıyoruz

Altılı Masa'da adayın kim olacağı henüz belli değilken İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin'in açıklaması kimi aday istediklerini kimi istemediklerini az çok belli etti. " Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünüyoruz. Akşener aday olsun diye bastırıyoruz" ifadelerini kullanan Çirkin İsmail Saymaz'a konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Altılı Masa'da ortalık karışıyor! İYİ Parti Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin: Kılıçdaroğlu'nun kazanamayacağını düşünüyoruz. Akşener aday olsun diye bastırıyoruz

İYİ Parti (İYİP) Hatay İl Başkanı Şefik Çirkin, Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuştu.

Altılı Masa'nın adayının kim olacağı tartışmaları devam ederken Çirkin, İYİP'in Akşener'in aday olması için çalışma yürütüldüğünü açıkladı.

İsmail Saymaz'ın yazısına göre,

 "Kılıçdaroğlu'nu neden istemiyorsunuz" sorusunu Çirkin şöyle yanıtladı:

“Kılıçdaroğlu’na saygımız var. Dürüst bir devlet adamı. Ama kamuoyu yoklamalarında Erdoğan'dan geride. Kılıçdaroğlu’nun kişiliği, mezhebi ve siyasi görüşüyle İyi Parti’nin sorunu yok, olamaz. Kazanamayacağını düşünüyoruz. Bir siyasi hareket kazanmak için seçime girer. Kendisini riske atmaz.”

"AKŞENER 'BAŞBAKAN OLACAĞIM' DEDİĞİ İÇİN GERİ ADIM ATMIYOR"

Adaysız seçime giremeyeceklerini vurgulayan Şefik Çirkin, Akşener’in “Ben Başbakan olacağım” dediği için sözünden geri adım atmadığını belirterek aday olduğu takdirde Meral Akşener'in kazanacağına inandıklarını söyledi:

“Biz ısrar ediyoruz, sayın genel başkanımız direniyor. Dedik ki ‘Aday değilim’ dediniz. İyi niyetli bir yaklaşımdı. Kazanacak aday noktasında fedakarlık yaptınız ama bu fedakarlığın doğru algılandığı kanaatinde değiliz. Adayımız olun’ dedik. Direndiği kanaatindeyiz. Biz çok bastırıyoruz. Sonuna kadar sürdüreceğiz."

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin