Altılı Masa toplantısında neler yaşandığını canlı yayında anlattı. Sıcağı sıcağına son bilgiler. Deniz Gürel, tv100'de bombaları tek tek patlattı. İşte Millet İttifakı'nın adayı

Altılı Masa'nın 'aday belirleme' toplasında uzlaşı sağlandı. Liderlerin ortak aday konusunda anlaştığı ve 6 Mart Pazartesi günü tekrar görüşeceği açıklandı. tv100'ün gündemi belirleyen programı Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu'da tv100 Ankara temsilcisi Deniz Gürel son Altılı Masa toplantısında yaşananları anlattı. Gürel; Babacan, Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Uysal, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ dediğini aktardı, Akşener'in kimleri masaya getirdiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Altılı Masa toplantısında neler yaşandığını canlı yayında anlattı. Sıcağı sıcağına son bilgiler. Deniz Gürel, tv100'de bombaları tek tek patlattı. İşte Millet İttifakı'nın adayı

tv100.com yazarı Hacı Yakışıklı, ceza hukukçusu Hasan Sınar, avukat Serkan Toper, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel ve Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç; Erdoğan Aktaş ile Sağlı Sollu programına konuk olarak gündemi değerlendirdi. CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin yer aldığı 6'lı masanın 12'nci toplantısının ardından yayımlanan ortak açıklama programda masaya yatırıldı.

"KILIÇDAROĞLU, MİLLET İTTİFAKI’NIN 13. CUMHURBAŞKANI ADAYIDIR DİYEBİLİRİZ"

tv100 Ankara temsilcisi Gürel "Toplantı bitmeden partilerin yetkilileriyle görüşmelerim oldu. Sabah saatlerinde başlanan toplantıda 5 liderin Kılıçdaroğlu konusunda kafalarında hiç soru işareti yoktu. Merak konusu olan Meral Akşener’in sergileyeceği tutumdu. İYİ Partili yetkilerle görüştüğümde Kılıçdaroğlu’nun adaylığı meselesi masaya geldiğinde kendilerinin beklentisi yetkili kurullarla görüşmeden Kılıçdaroğlu’nun adaylığı noktasında ‘Akşener net ifadeler kullanmaz’ ifadelerini almıştım üst düzey İYİ Partililerden. Artık 13. Cumhurbaşkanı adayı belli oldu. Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı adayıdır diyebiliriz." dedi.

"HER PARTİYE BİR BAKANLIK VERİLECEĞİ KONUSUNDA LİDERLER UZLAŞMIŞ DURUMDA"

Cumhurbaşkanı yardımcılığı ve bakanlık dağılımına ilişkin ise Gürel "Kılıçdaroğlu dışındaki 5 Genel Başkan milletvekili adayı olmayacak ve Cumhurbaşkanı Yardımcılığı makamlarını paylaşacaklar, en çok oy alan 1. Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. Her partiye bir bakanlık verileceği konusunda liderler uzlaşmış durumda. Milletvekili listeleri konusu ise biraz daha tartışmalı." ifadelerini kullandı.

AKŞENER MASAYA 2 İSİM GETİRDİ

"Flaş bir bilgi geldi." diyerek Gürel, "Babacan, Karamollaoğlu, Davutoğlu ve Gültekin Uysal, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’ demiş ancak Meral Akşener, İBB Başkanı İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı masaya getirmiş." ifadelerini kullandı.


KAZANACAK ADAY ENDİŞESİ..

"Bugün görüştüğüm İYİ Partililer, Kılıçdaroğlu’nun adaylığı hak ettiğini ama ‘Kazanacak aday’ endişesinin henüz gitmediğini net şekilde ifade ettiler." bilgisini veren Gürel şunları söyledi...

Gürel, "İYİ Partililer, İYİ Parti tabanının %40’a yakınının Kemal Bey’e oy vermek konusunda problem yaşadığına dair bir veriden bahsettiler. İYİ Parti’nin yeni bir kampanya diline ihtiyacı olacak. Akşener’in bir şekilde parti içinde motivasyonu sağlaması gerekecek." dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin