Altılı masa sekizinci kez bir araya geldi. İstiklal Caddesindeki patlamayla ilgili ne konuşuldu? Toplantıda neler görüşülüyor? Gündemde neler var? BTP dahil edilecek mi?

Altılı masa sekizinci toplantısını bugün yapıyor. Masada gündem yoğun. Neler konuşulacak, yol haritası çıkar mı? İstiklal Caddesindeki patlamayla ilgili ne konuşuldu? Ayrıntılar burada…

Google Haberlere Abone ol
Altılı masa sekizinci kez bir araya geldi. İstiklal Caddesindeki patlamayla ilgili ne konuşuldu? Toplantıda neler görüşülüyor? Gündemde neler var? BTP dahil edilecek mi?

CHP, İYİ Parti, DEVA, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin oluşturduğu altılı masa, ikinci tur görüşmelerinin üçüncü toplantısını bugün DEVA Partisi ev sahipliğinde gerçekleştiriyor.

'ZORLUKLARI HEP BİRLİKTE AŞACAĞIZ' MESAJI 

Toplantının ilk gündem maddesi İstanbul'da yaşanan bombalı saldırı oldu. Toplantı devam ederken yapılan açıklamada 'Teröre geçit vermeyeceğiz' denildi. Açıklama şöyle: 

"Dün (13 Kasım 2022) İstanbul Taksim’de meydana gelen hain terör saldırısını toplantımızın öncelikli gündem maddesi olarak ele aldık. Saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Hayatını kaybedenlerin sayısının artmaması için dua ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Terörü, terör örgütlerini ve terörden medet umanları lanetliyoruz. Bizler, Türkiye’yi terör saldırılarıyla dizayn etmek isteyenlere karşı kararlı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğiz. Terör örgütlerinin amaçlarına ulaşmalarına hiçbir koşulda müsaade etmeyeceğiz. Terörle mücadelenin hukuk devletinin en öncelikli görevlerinden birisi olduğu inancındayız. Bu mücadele sonuç alana dek sürdürülmelidir. Bizler sorumluluğumuzun bilincindeyiz ve kararlıyız. Milletimizin barış, huzur ve güven ortamında yaşaması hepimizin elindedir. Ülkemizin yarınlarını demokratik bir hukuk devletinde güvenle kuracağız. Bütün zorlukları hep birlikte aşacağız."

GÜNDEMDE NE VAR?

Saat 12.00’de başlayan toplantıda Bağımsız Türkiye Partisinin (BTP) katılım talebi de değerlendirilecek. Altı siyasi partinin liderinin toplantıda "güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş sürecinin" yol haritasına son şeklini vermesi bekleniyor.

Toplantı öncesinde “Hemen demokrasi” sloganıyla siyasi partiler tarafından videolar paylaşıldı.

CHP, “Türkiye İçin Hemen Demokrasi”, İYİ Parti ise, “Devletimize itibar ve asaletini yeniden kazandıracağımız, demokrasiyi bir araç değil, amaç olarak yaşatacağımız günlere çok az kaldı!” ifadeleriyle videoyu paylaştı.

Demokrat Parti: “Herkesin yarınından emin olduğu, huzur ve güven dolu bir Türkiye için #HemenDemokrasi”

DEVA Partisi: “Herkesin güvende olduğu Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Gelecek Partisi: “Herkesin güvende olduğu Türkiye’yi inşa edeceğiz”

Saadet Partisi: “Yaralarımızı saracağımız güzel yarınların Türkiye'si için #HemenDemokrasi”

BABACAN’DAN AÇIKLAMA: BU ÇALIŞMALAR BİTİNCE ORTAK ADAYI KONUŞACAĞIZ

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın toplantısı öncesi yaptığı açıklamada, kritik konuların konuşulacağını belirterek, anayasa çalışmalarının tamamlandığını söyledi.

Altılı masanın parlamenter sisteme geçiş yol haritası ve ortak politikalar üzerindeki çalışmalarını da tamamlamak üzere olduğunu belirten Babacan, ortak adayı bu iki çalışma bittikten sonra konuşmaya başlayacaklarını açıkladı.

Bu iki çalışma ve anayasa çalışması üzerinden hükümet programı, seçim beyannamesi gibi bir belge çıkartacaklarını belirten Babacan, bütün bu çalışmaların tam mutabakatla yapılacağını ifade etti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin