Türkiye'nin İlk Uzay Yolcuları Belli Oldu. Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever kimdir. Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever ne iş yapıyor?

Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever hakkında araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcularının Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever olacağını duyurdu. Peki Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever kimdir? Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever ne iş yapıyor? İşte detaylar...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin İlk Uzay Yolcuları Belli Oldu. Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever kimdir. Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever ne iş yapıyor?

Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever'in hayatı, kariyeri merak ediliyor. İstanbul'da düzenlenen TEKNOFEST'te katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin ilk uzay yolcularını açıkladı.

Türkiye'nin iilk uzay yolcularını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İlk uzay yolcumuz belli oldu. Başvuruda bulunan binlerce vatandaşımıza teşekkür ediyoruz. Alper Gezer Avcı bu görevi üstlenecek. Tuva Cihangir Atasever yedek olacak." dedi. 

Buna göre Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever olacak. Peki Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever kimdir? Türkiye'nin ilk uzay yolcuları Alper Gezer Avcı ve Cihangir Atasever ne iş yapıyor? İşte detaylar...

ALPER GEZER AVCI VE CİHANGİR ATASEVER KİMDİR?

Tuva Cihangir Atasever Bilkent Üniversitesinde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, University of California, Irvine'de Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans eğitimi aldı. Aviyonik sistem mühendisi Tuva Cihangir Atasever Roketsan'da uzay fırlatma sistemleri alanında 5 yıl çalıştı.

Alper Gezeravcı Hava Harp Okulu Elektronik Mühendisliği bölümünü tamamladı. ABD Hava Kuvvetleri Teknoloji Enstitüsü Harekât Araştırması ile yüksek lisans yaptı.

F-16 pilotu olarak görev yapan Alper Gezeravcı Standardize Filo Akademik Kol Komutanı unvanını taşıyor. Gezeravcı 21 yıldır Hava Kuvvetleri Komutanlığı çatısı altında görevini yürütüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin