Alper Atalan'ın Arda'nın Rüyası ve Hayalya kitapları raflardaki yerini aldı!

Yazar Alper Atalan, iki yeni kitapla okurlarla buluşuyor.

Google Haberlere Abone ol
Alper Atalan'ın Arda'nın Rüyası ve Hayalya kitapları raflardaki yerini aldı!

Öykücü ve romancı Alper Atalan; bu kez iki çocuk kitabıyla okurlarının karşısında. Yazar, Arda’nın Rüyası adıyla yazmış olduğu çocuk tiyatrosu oyununu öyküleştirerek kitap haline getirmiş. Atalan, Hayalya kitabında da, Gülce adlı küçük bir kızın ilginç macerasını anlatıyor.



Arda’nın Rüyası; bilgisayar oyunları bağımlısı küçük bir çocuğun macerasını anlatıyor. Bilgisayar oyununun içinden çıkan ve Arda’nın yanına gelen oyundaki sanal kahramanlar, Arda’ya zorlu bir görev için ihtiyaç duymaktadırlar. Arda’nın oyun kahramanlarıyla birlikte bilgisayarın içine girmesi ve Kum Canavarı’nın elinde bulunan Prenses Mina’yı kurtarması gerekmektedir. Kendisine yardımcı olacak oyun kahramanlarıyla birlikte bilgisayarın içine giren Arda karşısına çıkan sayısız sorunun üstesinden aklıyla, yaratıcılığıyla, problem çözme becerisiyle gelmeye çalışacaktır.



Günümüz çocuklarının en büyük sorunlarından biri olan bilgisayar oyunu bağımlılığına eğitsel, alaycı, eğlenceli ve alternatif bir pencere açmaya çalışan kitap aynı zamanda çocuklara dostluğun, paylaşmanın, dayanışmanın ve akılcılığın önemini anlatmayı hedefliyor.



Alper Atalan'ın Arda'nın Rüyası ve Hayalya kitapları raflardaki yerini aldı!



Yazdığı film, dizi ve tiyatro senaryoları ile kitapları ile bilinen Alper Atalan'ın bu kez çocuk kitabıyla çocuk okurların karşısına çıkıyor. Yazar, çocuklar için yazılmış tiyatro metnini öyküleştirerek kitap haline getirmiş.



Hayalya, Gülce adlı küçük bir kızın ilginç macerasını anlatıyor. Sahip olduklarına karşın mutsuz, hevessiz ve doyumsuz olan Gülce’nin odasına sürpriz bir misafir gelir. Gülce ile arkadaş olmak isteyen Panki adındaki bu küçük misafir Gülce’nin hayallerini gerçekleştirecek bir gezegenden gelmektedir: Hayalya’dan! İnsanın hayal ettiği her şeyin gerçek olduğu Hayalya’ya Panki ile birlikte giden Gülce, sevinçten havalara uçmaktadır. Dilediği ne varsa gerçek olur, hayal ettiği neyse anında karşısında belirir. Zamanla hayallerinin oburu olmaya başlayan Gülce doyumsuzluğundan yorulur ve Dünya’daki gerçeği özlemeye başlar.



Tüketim kültürünün tüm bireyleri olduğu kadar küçük çocukları da baskıladığı ve küçük çaresizler haline getirdiği dünyamızda Hayalya; doyumsuzluk karşısına çabalamayı; mutsuzluk karşısına çalışarak mutlu olmayı, koşullu birliktelikler karşısına şartsız sevgiyi; bütün bunları yaparken de “Hayal kurmanın yaşamı ne denli renkli hale getirebileceğini” önererek küçük okurlarına far4klı bir alternatif sunmayı amaçlıyor.



Alper Atalan'ın Arda'nın Rüyası ve Hayalya kitapları raflardaki yerini aldı! - Resim : 2



Alper Atalan kimdir?



1972 yılında İstanbul’da doğmuştur. İTÜ Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi Medya ve İletişim mezunudur. “Hıbır, HBR Maymun, Şebek, Joker, Atom, Küstah, Gırgır, Mağara” dergilerinden mizah yazarlığı; “Sıdıka, Reyting Hamdi, Yasemince, Kısmetim Otel, Ekmek Teknesi, Bir Erkek Bir Kadın” gibi dizilerde senaryo asistanlığı/senaryo yazarlığı/sinopsis yazarlığı yapmıştır. “Sanal Uyku, Mart” adında iki romanı, “Çok Kısa Bişi Anlatıcam, Kısmet İşte” adında iki öykü kitabı, “Hayalya, Arda’nın Rüyası” adında iki çocuk kitabı bulunan Alper Atalan’ın “Al Da At Dercesine, Tren Geçti, Resimli Türkçe Edebiyatı” gibi edebiyat seçkilerinde öyküleri bulunmaktadır. Televizyon programları editörlüğü ve kitap editörlüğü yapan yazar, “Öldür Beni Sevgilim” adlı filmin,

“Ölün Bizi Ayırana Dek” ve “Romantizma” adlı tiyatro oyunlarının da senaristlerindendir.



Alper Atalan'ın Arda'nın Rüyası ve Hayalya kitapları raflardaki yerini aldı! - Resim : 3


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin