Almanya'nın Türkiye'yi dinleme nedeni, Davutoğlu'nu itibarsızlaştırma girişimi olabilir mi? Gülen medyasıyla ilgili hakkınızda çıkan haberlere nasıl bir cevap vermek istersiniz?

Medyatava, Fatih Portakal'a sordu!

Google Haberlere Abone ol
Almanya'nın Türkiye'yi dinleme nedeni, Davutoğlu'nu itibarsızlaştırma girişimi olabilir mi? Gülen medyasıyla ilgili hakkınızda çıkan haberlere nasıl bir cevap vermek istersiniz?

Alman Hükümeti'nin Türkiye'yi dinlediği yönündeki haberler medyada bomba etkisi yarattı. Türkiye'nin tanınmış gazeteci ve yazarlarının gündeminde geniş yer tutan bu skandal haber, farklı yorumları da beraberinde getirdi. 



Deneyimli gazeteci Fatih Portakal, Twitter adresinden konuyla ilgili bir tahminde bulundu ve takipçilerine 'Almanya'nın dinleme skandalı Davutoğlu için bir itibarsızlaştırma hamlesi olabilir mi?' sorusunu yöneltti. 



Öte yandan Fatih Portakal, geçtiğimiz günlerde 'Kehkeşan' dergisine bir röportaj vermiş ve bazı yayın organları 'Cemaat medyası Portakal'a sarıldı' şeklinde haberler yayınlamıştı. Konu sosyal medyada oldukça tartışılmış ve esprili bir dille konuşulmuştu.



Medyatava, bu iki konuyu FOX TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'a sordu.



MT: "Almanya'nın dinleme skandalı Davutoğlu için bir itibarsızlaştırma hamlesi olabilir mi?" şeklinde bir sorunuz oldu. Biz de aynı soruyu size sormak istiyoruz, sizce böyle bir ihtimal var mı? Bu arada 'Cemaat medyası Portakal'a sarıldı' şeklinde çıkan haberlerle ilgili yorumlarınız nelerdir?



Fatih Portakal: Aklıma gelen olasılıklardan bir tanesiydi. Son bir haftadır yeni başbakan olarak Davutoğlu'nun ismi konuşuluyor. Bu nedenle dinleme iddialarının arkasında Davutoğlu'nu itibarsızlaştırma çabası olabilir mi diye düşündüm. Gerçi IŞİD, Musul ve Gazze konularına baktığımızda, Ahmet Davutoğlu'nun ne kadar itibarlı bir dış politika izlediği de tartışılır.



Sonuç olarak gözetlenen bir hükümetten, gözetlenen bir başbakandan bahsediyoruz. Bu gerçekten çok kötü. Elbette her ülkenin kendine özgü bir stratejisi var. Davutoğlu da bu noktada Almanya'nın ülke bazındaki politikalarına uymayabilir. Tabiki bunların hepsi sadece bir varsayım.



Diğer konuya gelecek olursak, ben istediğim dergiye ve gazeteye röportaj veririm. Bu benim özgür iradem. Dolayısıyla röportaj verdiğim yayın organının hangi tarafta olduğuna bakmam. Hala birçok yerden röportaj talebi geliyor ve bunların hangi tarafta olduklarıyla ilgilenmiyorum. Ben sadece Atatürk değerlerini savunan bir yurttaşım. Hepsi bu. 



 



Canan Kaya / Medyatava



canankaya@medyatava.com



twitter.com/kayacnan



 



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin