Almanya'dan Türkiye'ye tehdit gibi açıklama: Not ettik

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 10 büyükelçi hakkında kullandığı 'Bunları ülkemizde ağırlamak gibi bir lüksümüz olamaz' ifadesini not ettiklerini söyledi. Demmer, Osman Kavala'nın serbest bırakılması çağrısını yineledi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan Türkiye'ye tehdit gibi açıklama: Not ettik

Alman Hükümet Sözcü Yardımcısı Ulrike Demmer, olağan basın toplantısında soru üzerine, Erdoğan’ın, aralarında Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz’un da bulunduğu 10 ülke büyükelçisini hedef alan açıklamalarını değerlendirdi.

DW'nin aktardığına göre Demmer, Erdoğan’ın büyükelçileri Türkiye’de ağırlamak istemediği ve bunu Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na ilettiği yönündeki haberleri 'not ettiklerini' açıkladı.

Ulrike Demmer ayrıca Alman Hükümeti’nin, büyükelçilerin Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması için yaptıkları çağrının arkasında durduğu mesajını da verdi.

'POZİSYONUMUZDA DEĞİŞİKLİK YOK'

Hükümet Sözcü Yardımcısı Demmer, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) Osman Kavala’nın derhal serbest bırakılması yönündeki kararını ve Alman Hükümeti’nin bu kararın uygulanmasına verdiği desteği hatırlattı, "Pozisyonumuzda bir değişiklik yok" dedi.

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Schulz’un Türkiye’den ayrılıp ayrılmadığıyla ilgili soruyu ise Alman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christofer Burger yanıtladı.

Burger, "Şu anda Türkiye’deki diplomatik mevcudiyetimize ilişkin bir değişiklik bulunmamaktadır" demekle yetindi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin