Almanya'dan flaş müzakere açıklaması

Müzakerelerin Gezi eylemleriyle direk bir bağı yok.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'dan flaş müzakere açıklaması

Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı, AB Bakanı Egemen Bağış'ın açıklamaları nedeniyle Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile görüştü. Görüşmede Karslıoğlu'na, AB ile yaşanan başlık krizinin Türkiye'deki olaylarla direk ilgisi olmadığının iletildiği bildirildi.



Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış'ın Merkel hükümetine yönelik eleştiriler içeren açıklamaları nedeniyle Federal Almanya Dışişleri Bakanlığı, Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nu görüşmeye çağırdı. Bugün yapılan görüşmeyle ilgili olarak bilgi veren Bakanlık sözcüsü Andreas Peschke, Ankara'daki resmi kaynaklardan gelen açıklamalarının yarattığı rahatsızlığın dile getirildiğini belirtti. Alman Dışişleri Bakanı Westerwelle Ukrayna'da olduğu için Büyükelçi Karslıoğlu'yu bakanlık müsteşarının kabul ettiği kaydedildi. Büyükelçi Karslıoğlu, görüşme sonrasında bir açıklama yapmadı.



TEKNİK SORUNLAR VAR



Sözcü Peschke, AB ile Türkiye arasındaki müzakerelerde yeni başlıkların açılmasına Almanya'nın karşı olmasıyla ilgili olarak, sorunun teknik olduğunu belirtti. Bu sorunların aşılmasının ardından sürecin devam edeceğini belirten Peschke, “Söylendiği gibi başlığın açılmamasıyla Gezi Parkı eylemlerine müdahele şeklinin direk bir bağlantısı yok" dedi. Bilindiği gibi Merkel, Gezi Parkı göstericilerine polisin aşırı şiddet uyguladığı şeklindeki açıklamalarda bulunmuştu. AB Bakanı Egemen Bağışçı ise bunun üzerine, “Sayın Merkel seçim kampanyası dahilinde iç siyasete yönelik konu arıyorsa, bu konu Türkiye olmamalıdır. Bu konuda daha önce yine Türkiye'yi seçim malzemesi yapan Sarkozyörneğini görmelidir" demişti. 

Öte yandan Alman basınında konuyla ilgili yer alan haberlerde, bugünkü görüşmeye karşılık olarak Türk Dışişleri Bakanlığı'nın da Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl'u çağırdığına dikkat çekildi. DHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin