Almanya'daki Türk gazetecilerin sıkıntıları ekrana yansıyor

'Almanya'da Yarım Asır' serisinin ikinci filmi Multikulti Haberler, TRT Belgesel'de izleyiciyle buluşacak.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'daki Türk gazetecilerin sıkıntıları ekrana yansıyor

Almanya ile imzalanan ilk 'işçi göçü' anlaşmasının 50'nci yılı anısına  bir dörtleme olarak hazırlanan  'Almanya'da Yarım Asır' serisinin ikinci filmi Multikulti Haberler, TRT Belgesel ekranlarına izleyiciyle buluşacak.



Sekiz yıldır Avrupa Konseyi, Avrupa Yayın Birliği ve Güneydoğu Avrupa Yayın Birliği'nde göçmenlik üzerine çeşitli çalışmalar yürüten prodüktör-yönetmen Semra Güzel Korver'in son filmi Multikulti Haberler, 04 Mayıs Cumartesi günü, saat 21.00'de, TRT Belgesel'de gösterilecek. Türkiyeli göçmenler Alman medyasında nasıl algılanıyor, manşetlere nasıl yansıyor, göçmenlerle ilgili önyargılarda medyanın rolü nedir, İslam Alman medyasında nasıl anlatıyor, Türkiye kökenli gazeteciler Alman medyasında çalışırken ne tür sıkıntılarla karşılaşıyor gibi sorulara cevap aranan belgeselin tekrarıysa, 07 Mayıs Salı günü, saat 12.00 ve 22.00'de olacak.



ADINI RADYODAN ALDI



Göç alan bazı Batılı ülkelerin göçmenlerin entegrasyonu için benimsediği "çok kültürlülük" politikasını tanımlayan 'Multikulti' aynı zamanda Almanya'daki bir radyonun ismiydi. 1994 yılından itibaren aralarında Türkçenin de bulunduğu 18 dilde yayın yapan 'Radyo Multikulti’nin 2008 yılında kapatılması Almanya'nın göç politikalarındaki değişiminin simgelerinden birisi oldu. Çekimleri Almanya'da gerçekleştirilen ve bir yılda tamamlanan 'Multikulti Haberler' belgeselinde, 1964 yılında kurulan ve bir fenomene dönüşen ilk Türkçe radyolardan Köln Radyosu'nun öyküsü, Radyo Multikulti, Türkçe yayınların Almanca öğrenilmesine etkisi gibi konular değerlendiriliyor. Filmde ZDF Genel Yayın Yönetmeni Peter Frey, RTL'nin ünlü sunucusu Nazan Eckes, Bild Genel Yayın Yönetmeni Kai Diekmann, ARD editörlerinden Erkan Arıkan, Der Spigel Editörü Bernhard Zand, RBB Editörü Cem Dalaman, WDR Türkçe Yayınlar Müdürü Murad Bayraktar, Medya ve Sorumluluk Enstitüsü Deirektörü Dr. Sabine Schiffer gibi önemli isimlerin görüşleri de yer alıyor. 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin