Almanya'da parti skandalı: Başbakanın da katıldığı partide en az 9 kadına 'tecavüz hapı' verildi iddiası

Almanya Başbakanı Olaf Scholz'un katıldığı bir etkinlikte, en az 9 kadına 'tecavüz hapı' verildiği belirtildi. SPD yetkilileri duruma tepkili... Berlin polisinin olayla ilgili soruşturması da devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Almanya'da parti skandalı: Başbakanın da katıldığı partide en az 9 kadına 'tecavüz hapı' verildi iddiası

Almanya'da Başbakan Olaf Scholz'un ve yaklaşık 1000 kişinin katıldığı Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) geleneksel yaz partisinde, en az dokuz kadına 'tecavüz hapı' verildiği iddia edildi.

PARTİ YÖNETİCİLERİ TEPKİLİ

SPD'nin Eş Genel Başkanı Lars Klingbeil, Die Welt gazetesine verdiği demeçte, "SPD tarafından düzenlenen bir etkinlikte böyle bir şeyin olması beni kızdırıyor" dedi. Klingbeil, sorumlular hakkında soruşturma yürütülmesi için çağrıda bulundu.

SPD'den Katja Mast ise, Twitter'da yaptığı paylaşımda, "İlgili herkese şikayette bulunmalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

POLİS SORUŞTURMASI SÜRÜYOR

Berlin polisi, 21 yaşında bir kadının 'bir siyasi partinin yaz partisi' sonrası şikayette bulunmasının ardından iddiaların araştırıldığını belirtti.

Açıklamada, şikayette bulunan kadının 'ertesi gün partiyi hatırlamadığını' söylediği aktarıldı. Buna göre kadın, polise olay sırasında yiyecek ve alkolsüz içecekler tükettikten sonra midesinin bulandığını ve başının döndüğünü söyledi. Polis, şu ana kadar dört vakadan haberdar olduklarını bildirdi.

Etiketler tecavüz
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin