Almanya Türkleri kalem rengi yüzünden reddediyormuş! Türklerin vize başvuru reddiyle ilgili dikkat çeken iddia

Türk vatandaşlarının Almanya vize başvurularının reddedilmesi, Türkiye ile Almanya arasında diplomatik gerginliğe neden oldu. Alman medyasından dikkat çekici bir kalem rengi iddiası geldi.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Türkleri kalem rengi yüzünden reddediyormuş! Türklerin vize başvuru reddiyle ilgili dikkat çeken iddia

Son dönemde Türk vatandaşlarının Almanya vize başvurularının reddedilmesi, Türkiye ile Almanya arasında diplomatik gerginliğe neden oldu. Alman medyasından gelen bir iddiaya göre, kalem rengi bile Türk vatandaşlarının vize başvurularının reddedilmesi için bir neden olabiliyor.

Alman hükümeti, geçen yıl 1 milyon 260 bin kişiye vize verdiğini duyurdu. Bu rakamın yarısından fazlası, 214 bin 944 başvuru ile Türkiye vatandaşlarına ait. Türkiye'yi, 117 bin 181 başvuru ile Hindistan ve 60 bin 700 başvuru ile Rusya takip etti.

Ancak Almanya, vize başvurularının reddedilmesi oranlarını açıklamadı. Geçen yıl yüzde 20'yi aşan vize reddi oranından yola çıkılırsa, bu yıl 40 bini aşkın Türk vatandaşının vize başvurusu reddedilmiş olabilir.

REDLERİN SEBEBİ KALEM RENGİ 

Die Zeit gazetesi, Türk vatandaşlarının vize reddi şikayetlerini haberleştirdiği bir yazısında, kalem renginin de vize reddi için bir neden olabileceğini yazdı.

Gazeteye göre, Almanya'nın vize başvuru formunda kalem rengiyle ilgili bir şart bulunmuyor. Ancak, uygulamada mavi mürekkepli dolma kalemler kabul edilmiyor. Bu nedenle, vize başvuru formu ve diğer belgelerde mavi mürekkepli dolma kalem kullananların başvuruları reddedilmiş olabilir.

Gazete, bu durumun Türk vatandaşlarının vize başvurularında reddi oranlarını artırdığını savundu.

Almanya'nın vize başvuru formunda kalem rengiyle ilgili bir şart olmamasına rağmen, uygulamada mavi mürekkepli dolma kalemlerin kabul edilmemesi, Türk vatandaşlarının vize başvurularında reddi oranlarını artıran bir faktör olabilir. Bu durum, Türkiye ile Almanya arasındaki diplomatik gerginliği daha da artırabilir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin