Almanya TRT'yi yeniden listeye aldı

TRT Türk, Almanya kablo kanalları tarafından tekrar kablolu yayın listesine alınarak yayınlarına başladı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya TRT'yi yeniden listeye aldı

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) televizyon kanallarından TRT Türk, Almanya kablo kanalları tarafından tekrar kablolu yayın listesine alınarak yayınlarına başladı. TRT Türk geçtiğimiz yıl Unitymedia ve Kabel BW tarafından tarafından listeden çıkarılmış ve tekrar listeye alınması için kurumdan 300 bin Euro talep ettiği açıklanmıştı. Bazı çevreler ise bu gelişmeler karşısında hiçbir Alman yayın kuruluşu vermezken TRT'nin Hamburg olaylarını canlı yayınlaması karşısında Almanya'nın TRT'ye kestiği ceza olarak yorumlamış ve konuyla ilgili Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç bir açıklama yapmıştı.



Konunun TRT Genel Müdürü Şenol Göka'nın göreve geldikten sonra en çok önem verdiği konulardan biri olduğu biliniyordu. İlk günden beri TRT Türk'ün Almanya'da tekrar kablolu yayın listelerine girmesi için Alman yetkililerle yoğun görüşme ve çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar sonuç verdi ve yayınlar bu günden itibaren başladı.



Kablo şirketleri Unitymedia ve Kabel BW tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamaya göre, 13 Şubat tarihinden itibaren "TRT Türk yayınları Türklerin yoğun olarak yaşadığı, Almanya'nın en büyük eyaleti Kuzey Ren Vestfalya, Hessen ve Baden-Würtemberg eyaletlerinde yayına başlamıştır" denildi. Şirket sözcüsü Christian Hindennach, Ocak 2014'de ara verilen TRT ile ortaklıklarını tekrar canlandırmalarından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, müşterilerinin Türkiye'den güncel haberler almalarının, Türk kültürünün yaşanması ve eğlenceli vakit geçirmelerinin kendileri için önemli olduğunu vurguladı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin