Almanya seçimleri tamamlandı: Almanya seçimlerini kim kazandı? Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında?

Başbakan Merkel’in 16 yıllık görevini sonlandıran ve dünyanın yakından takip ettiği Almanya seçimleri sonuçlandı. Almanlar, 20. Federal hükümetini seçmek için oy kullandı. Almanya’da açıklanan ilk sonuçlara göre Sosyal Demokrat Parti (SDP) lideri Olaf Scholz oyları önde götürdü. Resmi olmayan sonuçlara göre Almanya’nın yeni başbakanı Olaf Scholz oldu. Peki, Olaf Scholz kimdir? Almanya’nın yeni başbakanı Olaf Scholz kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Almanya seçimleri tamamlandı: Almanya seçimlerini kim kazandı? Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında?

Alman halkı Merkel’den sonra yeni başbakanlarını seçmek için sandık başına geçti. Resmi olmayan sonuçlara göre sandıktan Olaf Scholz önde çıktı. Sosyal Demokrat Parti (SDP) adayı olan Olaf Scholz, Merkel hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı olarak görev yapıyordu. Aynı zamanda SPD, seçimlerde en çok Türk kökenli milletvekili barındıran parti oldu. Peki, Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında?

ALMANYA'DA SANDIKLAR AÇILDI

Pazartesi gününün erken saatlerinde 299 seçim bölgesinden gelen sonuçlara göre Sosyal Demokratlar oyların yüzde 25,9'unu, Hristiyan Demokratlar Birliği yüzde 24,1'ini aldı.

Böylece Almanya tarihinde ilk defa birinci gelen parti yüzde 31'den daha düşük oy almış oldu.

Almanya seçimleri tamamlandı: Almanya seçimlerini kim kazandı? Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında?

Sosyal Demokratların adayı ve halihazırdaki koalisyonda maliye bakanı olan Olaf Scholz ise seçmenin kendisini "yeni şansölye olarak görmek istediğini" söyledi.

Seçime katılan Yeşiller (Die Grünen) oyların yüzde 14,7'sini, Liberal Parti (FDP) oyların yüzde 11,5'ini, Almanya için Alternatif Partisi (AfD) oyların yüzde 10,4'ünü ve Sol Parti (Die Linke) oyların yüzde 5'ini aldı.

OLAF SCHOLZ KİMDİR?

Almanya seçimleri tamamlandı: Almanya seçimlerini kim kazandı? Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında? - Resim : 2

14 Haziran 1958’de doğan Scholz, 14 Mart 2018'den beri maliye bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev alıyordu.

2011 - 2018 yılları arasında Hamburg belediye başkanlığı yapan Scholz, 2019 yılında parti başkanlığı için Klara Geywitz ile birlikte verdiği mücadelede parti içinde oy kaybetti. 

Almanya seçimleri tamamlandı: Almanya seçimlerini kim kazandı? Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında? - Resim : 3

Ağustos 2020'de Almanya Sosyal Demokrat Partisi tarafından 2021 Almanya federal seçimlerinde partinin başbakan adayı olarak gösterildi ve seçimi kazandı.

Scholz, Almanya'da asgari ücreti mevcut 9,50 eurodan 12 euroya yükseltmek istediğini her zaman vurguluyor.

Almanya seçimleri tamamlandı: Almanya seçimlerini kim kazandı? Sosyal Demokrat Parti lideri Olaf Scholz kimdir? Olaf Scholz kaç yaşında? - Resim : 4

1998'den 2005'e kadar Almanya’nın başbakanı olarak görev yapan şansölye Gerhard Schroder'in iktidarlığının son bulmasından bu yana popülerliğini yitiren SPD, yeniden bir Alman hükümetine liderlik etme şansına sahip oldu.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin