Almanya gazetesi Türkiye'yi 'yüzleşme'ye çağırdı

Alman Der Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'ye 1915 olaylarıyla ilgili çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Almanya gazetesi Türkiye'yi 'yüzleşme'ye çağırdı

1915  olaylarına ilişkin tartışmalara katılan Alman Der Tagesspiegel gazetesi, 'Türkiye'nin ve aynı zamanda biz Almanların sorumluluğumuzla yüzleşme vaktimiz geldi' dedi. 24 Nisan'da, Almanya Meclisi'ndeki anma gününde açık ve net bir tavır alma fırsatının olduğunu savunan gazete, Alman Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ağzından bir hükümet açıklamasının yapılmasını istedi.



Der Tagesspiegel Gazetesi, 24 Nisan öncesi 'Ermeni soykırımı' ile ilgili tartışmalara katılarak "Türkiye'nin ve aynı zamanda biz Almanların sorumluluğumuzla yüzleşme vaktimiz geldi. 24 Nisan'da, Almanya Meclisi'ndeki anma gününde açık ve net bir tavır alma fırsatı var" sözlerini kullandı. Gazete, Deutsche Welle'nin yansıttığı yazısında şunları da söylüyor:



"En iyisi, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in ağzından bir hükümet açıklaması yapılmalı. Bu uygun olur, uygun olmayan şey ise hükümetin, daha önce yaptığı gibi, bu suçla ilgili kararı tarihçilere bırakmak gerektiği şeklindeki açıklamasıdır. Başlı başına tehlikeli bir tez bu. Siyasiler zaten tarihi kararlar alır ve tarihi olaylarla ilgili tavırlarına ilişkin de karar almalıdır." (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin