Almanya Dışişleri Bakanı Milliyet'e konuk yazar oldu, 'Berlin planı'nı yazdı

Frank-Walter Steinmeier, Milliyet için kaleme aldığı yazısında Almanya'nın IŞİD'e yönelik politikasını anlattı.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Dışişleri Bakanı Milliyet'e konuk yazar oldu, 'Berlin planı'nı yazdı

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Milliyet için bir makale kaleme alarak ülkesinin İslam Devleti örgütüne yönelik politikasını anlattı. Steinmeier'in yazısı şöyle:



‘IŞİD’i durdurmak için insani yardım yetmez’



“İslam Devleti” örgütüne bağlı terörist gruplar görülmemiş bir vahşet ile ilerliyor. Yollarında kendilerine karşı çıkan herkesi öldürüyor, yerinden ediyor ve hakimiyet kurdukları bölgelerde kendilerinden farklı düşünenleri aşağılıyorlar. Radikal ideolojile-    rine boyun eğmek istemeyen Ezidiler ile Hıristiyanların yanı sıra Müslümanlar da hayatlarını kurtarmak için her şeylerini geride bırakıp kaçmak zorunda kalıyor. IŞİD artık şehirleri, petrol kaynakları, barajları ve havaalanlarıyla, beş milyon insanın yaşadığı bir alanı kontrolüne geçirmiş durumda. Avrupa’dan da sayıları artarak bu teröristlerin safında yer alan insanların olması tedirginlik yaratıyor.



Eline geçirdiği modern silah sistemleri ve önemli mali kaynaklarla IŞİD, Irak Kürdistan bölgesi, Irak devletinin işleyişi ve hatta, zaten krizlerle sarsılmış Ortadoğu’nun tüm düzeni için hayati bir tehdit haline geldi.



ABD’nin kararlı müdahalesi olmasaydı, IŞİD’in son ilerle-yişinin yeterli donanıma sahip olmayan Kürt güvenlik güçlerince durdurulması pek mümkün olmayacaktı. Yazının tamamını okumak için tıklayınız.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin