Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi, Alman basını Erdoğan'a yüklendi!

Alman gazeteleri, Cumhurbaşkanı Gauck'un Türkiye ziyaretine ilişkin yorumlarında Erdoğan'a eleştiriler yöneltti.

Google Haberlere Abone ol
Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi, Alman basını Erdoğan'a yüklendi!

Alman gazeteleri, Cumhurbaşkanı Gauck'un Türkiye ziyaretine ilişkin yorumlarında Gauck'un Türkiye'de özgürlükler sorununu açıkça dile getirmesinin muhaliflere cesaret vermesini isterken "mutlak iktidar hayalleri AB değerleriyle uyuşmamaktadır" diyor.



Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türkiye ziyaretini değerlendiren Alman basını, "Erdoğan'ın öncelikle internet hürriyeti ile ilgili düşünceleri, sadece Avrupa Birliği değil ama aynı zamanda NATO üyelerini de birleştirmesi gereken ortak değerlerle bağdaştırılamaz", "Gauck'un sarf edeceği açık sözler, Erdoğan'ın iktidarı tekeline alma çabalarına direnenleri cesaretlendirecektir" gibi ifadeleri kullanıyor.



FAZ: "MUTLAK İKTİDAR HAYALLERİ AB DEĞERLERİYLE UYUŞMAMAKTADIR"



Frankfurter Allgemeinne Zeitung, Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un Türkiye'deki Suriyeli mültecilerin barındırıldığı kampta yaptığı konuşmayı konu alan değerlendirmesinde "Cumhurbaşkanı Gauck mülteci kampında yaptığı konuşmada, "Çocuk yaştayken, günün birinde hür bir ülkede yaşayacağım hiç aklıma gelmezdi', dedi ve "Bundan, Suriyeli çocuk mültecilerin hür bir ülkeye geldikleri anlamı mı çıkıyor?" dedikten sonra şu savları dile getiriyor:

"Joachim Gauck'un bu konuyu Başbakan Tayyip Erdoğan ile görüşmesi gerekir. Çünkü Erdoğan'ın öncelikle internet hürriyeti ile ilgili düşünceleri, sadece Avrupa Birliği değil ama aynı zamanda NATO üyelerini de birleştirmesi gereken ortak değerlerle bağdaştırılamaz. Alman askerleri bu değerleri savunmak için Türkiye'ye gönderildiler. Mutlak iktidar hayalleri ve hürriyetlerin kısıtlanması bu değerlerle uyuşmamaktadır. Bu husus açıkça dile getirilmelidir."



BADİSCHE NEUESTE NACHRİCHTEN:GAUCK'UN MUHALİFLERE CESARET VERMESİ BEKLENİYOR"



Karlsruhe'de yayımlanan Badische Neueste Nachrichten gazetesi, Deutsche Welle tarafından yansıtılan yorumda Gauck'tan, "Erdoğan muhaliflerine cesaret vermesinin beklendiğini" vurgularken şunları söylüyor:



"Özgürlüğü cumhurbaşkanlığının ana teması yapan Joachim Gauck'tan haklı olarak bazı yorumlarda bulunması beklenebilir. Üniversite öğrencilerine hitaben yapacağı konuşma bunun için iyi bir fırsat olacak. Bunu yaparken de mümkün mertebe basmakalıp ifadelerden kaçınıp somut konulara değinmeli. Sarf edeceği açık sözler, Erdoğan'ın iktidarı tekeline alma çabalarına direnenleri cesaretlendirecektir."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin