Alman YouTuber Konya'yı ziyaret etti: Bu saygısızlık karşısında şoktayım ve kalbim çok kırık...

YouTube hesabında yüzbinlerce takipçiye ulaşan Alman asıllı YouTuber Franziska Niehus, kanalında sarı renkli aracıyla Türkiye'yi dolaşıyor. Konya'yı ziyaret eden YouTuber mağaraların bakımsızlığı karşısında şaşkınlığını gizleyemedi ve kalbinin bu görüntüler karşısında çok kırıldığını söyledi. Niehus, bu yapılanın saygısızlık olduğunu belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Alman YouTuber Konya'yı ziyaret etti: Bu saygısızlık karşısında şoktayım ve kalbim çok kırık...

Türkiye’nin 81 ilini dolaşan Almanya doğumlu Franziska Niehus, YouTube’deki Travelcomic adlı kanalında, Türkiye’nin farklı şehirlerini sarı renkli aracıyla gezerek, şehirlerin tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yemek kültürlerini de anlatıyor.

Geçen günlerde Konya’yı da gezen Niehus, çektiği görüntüleri YouTube hesabında yüzbinlerce takipçisiyle paylaştı.

Mevlâna Müzesi’nin yanı sıra Çatalhöyük gibi tarihi yerleri gezen Niehus, Konya’nın meşhur lezzeti etli ekmeğe de övgüler dizdi.

Alman YouTuber Konya'yı ziyaret etti: Bu saygısızlık karşısında şoktayım ve kalbim çok kırık...

GÖRDÜĞÜ MANZARAYA 'SAYGISIZLIK' DEDI

Sözcü'de yer alan habere göre, son olarak 5 bin yıllık geçmişi bulunan Sille Mahallesi’ni de gezen Franziska Niehus, burada bulunan ve M.S.150-200 yıllarında yapıldığı tahmin edilen mağara kilisesinde gördükleri karşısında şaşkına uğradı.

Duvarlarına yazılar yazılmış ve çöpler atılmış olan tarihi mağaraların bakımsız halini takipçileriyle paylaşan Niehus, gördüğü manzaraya tepki gösterdi.

"BURAYI MAHVETMENIN GERÇEKTEN SAYGISIZCA"

Mağaralardaki bakımsızlığı ‘tarihe saygısızlık’ olarak niteleyen Niehus, şunları söyledi:

“Şoktayım. Kalbim kırık. İnsanların böylesi bir yere nasıl böyle davranabildiklerini kesinlikle anlamıyorum. İnsanlar bir kâğıt parçası gibi üzerlerine biniyor. Kolay bir şekilde yenileyebilirmişiz gibi. Hayır böyle tarihi bir yeri yenileyemezsiniz. Duvarlarda tablolar bile görebiliriz. Harika olan şey şu ki kimsenin sponsoru değilim. Size bu yerler hakkında gerçekten ne hissettiğimi söyleyebilirim. Hiçbir şey güzel değilken. Her şeyin ne kadar güzel ve harika olduğunu söylemek için burada değilim. Bu mağara harika ama daha fazla saygıya ihtiyacı var. Burası bir zamanlar burada yaşayan uygarlıkların yuvasıydı. Birkaç yıl sürebilecek bazı isimleri yazmak için buraya gelip kasten burayı mahvetmenin gerçekten saygısız olduğunu düşünüyorum. Burası yüzyıllarca vardı.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin