Alman Medyası, Türkiye'deki krizi tartışıyor!

Türkiye'deki gelişmeler Almanya'da da yakından izleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman Medyası, Türkiye'deki krizi tartışıyor!

Alman medyası, "Türk yargısı, yürütmenin yüksek baskısına rağmen hukukun geçerli olmasını sağlamakla yükümlü", "İstanbul'daki savcılar başarılı olursa krizden Türk demokrasisi güçlenerek çıkar", "Bu kez Erdoğan'ın karartma politikasından memnun olmayanlar uzun ve geniş bir sıra oluşturuyor" diyor.



BERLİNER ZEİTUNG: "SAVCILAR KOŞULLAR NE OLURSA OLSUN GÖREVLERİNİ YAPMALI"



Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin yeni soruşturmanın dosyası elinden alınan Savcı Muammer Akkaş'ın "Yargıya açıkça baskı yapılmıştır" ifadesini kullanmasını değerlendiren Berliner Zeitung, savcıların koşullar ne olursa olsun görevini yapması gerektiğini söylüyor. Gazete, Deutsche Welle tarafından yansıtılan haberde şöyle diyor:



"İyi haber şu: Eskiden farklı olarak şimdi ordu bir devlet krizine müdahil olmuyor. Bu sefer hukuk devletinin ve kuvvetler ayrılığının güçleri sert önlemler alıyor. İçine İslami Fethullah Gülen ağı tarafından sızılmış bile olsa Türk yargısı, yürütmenin yüksek baskısına rağmen hukukun geçerli olmasını sağlamakla yükümlü. İstanbul'daki savcılar somut kanıtlar öne sürmek ve yolsuzluk bataklığını kurutmada başarılı olursa krizden Türk demokrasisi güçlenerek çıkar."



ALLGEMEİNE ZEİTUNG: "ERDOĞAN'IN KARARTMA POLİTİKASI"



Türkiye'deki gelişmelere ilişkin yorumunda Başbakan Erdoğan ile Atatürk arasında bir karşılaştırma yapan Allgemeine Zeitung ise, "Erdoğan modern Türkiye'nin ikinci babası olarak tarihe geçmeyi ne kadar da isterdi. Gerçekten de Mustafa Kemal Atatürk'ten sonra Doğuyla Batı arasındaki köprüyü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kadar kalıcı bir biçimde değiştiren olmamıştır" diye yazıyor. 



Ancak "Yolsuzlukla mücadele vaatleriyle tarihî başarılara imza atan Erdoğan'ın "AK' partisinin diğer hükümetler gibi arpalık dağıttığı, bir çırpıda kamuoyunun geniş kesimlerinin gözü önüne serildiğini" öne süren gazete "Erdoğan'ın uluslararası komploya dikkat çeken her zamanki tepkileri ve kabinenin yarısını değiştirmek gibi acele reaksiyonları, ona bu kez sadece sınırlı ve kısa vadeli olarak yardımcı olacak. Zira bu kez Erdoğan'ın karartma politikasından memnun olmayanlar uzun ve geniş bir sıra oluşturuyor" diyor. (ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin