Alman medyası Merkel'in ziyaretini konuşuyor

Merkel'in Türkiye ziyareti, Alman gazetelerinde öne çıkan konular arasında yer alıyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman medyası Merkel'in ziyaretini konuşuyor

Almanya Federal Cumhuriyeti Şansölyesi Angela Merkel'in Türkiye ziyareti, Alman gazetelerinin yorum sütunlarında öne çıkan konular arasında yer alıyor.



-DER TAGESSPİEGEL: "TÜRKLER BİRDEN DEĞERLİ OLDU"-



Alman gazetelerinden Der Tagesspiegel, Deutsche Welle tarafından yansıtılan yorumunda "Türkler birden değerli oldu. Türkiye, AB üyesi olsaydı 'Birlik'in en güçlü ulusal ekonomileri' listesinde yedinci sırada yer alacaktı. Türkiye Yirmiler Grubu ülkesi ve ABD'nin vazgeçilmez müttefiki" diye yazdı.



-SCHWÄBİSCHE ZEİTUNG: "TÜRKİYE ARTIK KÜÇÜK ORTAK DEĞİL"-



Almanya-Türkiye ilişkilerine AB üyeliğinden bağımsız bakılması gerektiğini savunan Schwäbische Zeitung gazetesi ise, "Türkiye artık küçük ortak değil. Ülke ekonomik açıdan gelişiyor ve Ortadoğu'nun en önemli oyuncularından biri konumuna geliyor. Türkiye nereye gitmek istediğini biliyor" yorumunu yaptı. Gazete "Pek çok Türk, AB üyeliğini ilk hedefi olarak görmüyor. Bunu isteyen Erdoğan" savını da öne sürdü.



-RHEİNPFALZ: "ERDOĞAN ATATÜRK'TEN BU YANA EN FAZLA YETKİYE SAHİP TÜRK OLACAK"



"Siyasi olumsuzluklar bu kez de Merkel'in Türk siyasetinin zirvesindekilerle gerçekleştireceği ziyarete gölge düşürebilir" görüşünü öne süren Rheinpfalz gazetesi ise, yorumunda Başbakan Erdoğan için "Meclis'in gücünü elinden aldı ve Atatürk'ten bu yana onu en fazla yetkiye sahip Türk konumuna getirecek olan başkanlık sisteminin yer aldığı bir anayasa üzerinde çalışıyor" iddiasında bulundu.



-NEUE WESTFÄLİSCHE: "MERKEL OY TOPLAMA ÇABASINDA"



Neue Westfälische gazetesi ise Almanya Başbakanı Merkel'in partisi CDU'da rüzgarın yön değiştirdiğine dikkat çekerken daha önce Türkiye'nin AB üyeliğine karşı çıkan Merkel'in seyahati öncesi "Ankara ile müzakerelere devam edeceğiz" demesini "oy toplama çabası" olarak niteledi.



-MÄRKİSCHE ODERZEİTUNG: "AB, TÜRKİYE MÜZAKARELERİNDE DENGESİZ"-



AB'nin Türkiye ile üyelik müzakerelerinde dengesiz tutum sergilediği görüşündeki Märkische Oderzeitung gazetesi ise:

"AB, Akdeniz'in doğusunda yükselen güçle ilişkilerinin nasıl olacağını artık netleştirmeli. Bunun için Kıbrıs ve insan hakları gibi konularda bazı koşullar öne sürebilir. Hatta bunu yapmalı. Fakat zamana oynamaya, sonu gelmeyen oyalama taktiklerine artık bir son verilmeli" ifadelerini kullandı. ANKA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin