Alman medyası Erdoğan'ın Köln ziyaretini tartışıyor!

Alman medyası, Başbakan Erdoğan'ın Köln ziyareti sırasında nasıl bir tutum takınacağını tartışıyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman medyası Erdoğan'ın Köln ziyaretini tartışıyor!

Deutsche Welle, Başbakan Erdoğan, cumartesi günü Almanya'nın Köln kentinde olacağını anımsatarak " Sadece Almanya'da değil, Türkiye'de ve Avrupa'da da gözler bu ziyarette. Gauck'un ziyaretinde yaşanan gerilim, Köln'de de kendini gösterecek mi? Erdoğan, Başbakan Angela Merkel'in "itidal' çağrısına uyacak mı?" diyor.



Almanya'da tartışma yaratan Başbakan Erdoğan'ın Köln ziyareti sırasında nasıl bir tutum takınacağı merak ediliyor. Bazı uzmanlar Erdoğan'ın ılımlı mesajlar vereceğini düşünürken bazılarının da Erdoğan'ın gerilimi daha da tırmandırmasından endişe ettiği kaydediliyor.



Deutsche Welle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, cumartesi günü Almanya'nın Köln kentinde olacağını anımsatarak " Sadece Almanya'da değil, Türkiye'de ve Avrupa'da da gözler bu ziyarette. Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck'un 26-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirdiği Türkiye ziyaretinin ardından, Erdoğan'ın Köln ziyaretinin nasıl olacağına dair büyük bir merak var. Gauck'un ziyaretinde yaşanan gerilim, Köln'de de kendini gösterecek mi? Erdoğan, Başbakan Angela Merkel'in "itidal' çağrısına uyacak mı?" diyor. 



"GERİLİM ZİNCİRİ"



Almanya Cumhurbaşkanı Gauck'un Türkiye ziyareti öncesi iki ülke medyasında başlayan tartışmalı yorumların, Gauck'un ziyaretinde en yüksek noktaya ulaştığını kaydeden DW, şöyle devam ediyor:



"Alman Medyası, Gauck'la polemik yaşayan Erdoğan'i "siyasi nezaketten uzak' bulduğunu yazarken, Türk medyası da ikiye bölünmüş; kimi "Türkiye'de demokrasi tehlikede' diyen Gauck'u haklı bulmuş, kimi de Gauck'un Türkiye'yi eleştirmeye hakkı olmadığını öne sürmüştü. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Gauck'a tepkisini dile getirirken, "Siz gelip Türkiye'de hak ve hukukun olmadığını söylerseniz, aynısını biz de size yaparız' mesajı vermişti."



"İKİ ÜLKE ARASINDAKİ GERİLİM SOMA FACİASININ ARDINDAN DAHA DA İLER NOKTAYA ULAŞTI"



DW, iki ülke arasında Gauck'un ziyaretiyle tırmanan "gerilimin, Soma faciasının ardından daha da ileri noktaya ulaştığını" düşünüyor ve Soma faciasından Başbakan Erdoğan'ı sorumlu tutan Alman medyasına sert tepki gösteren Türk hükümetinin, Almanya'yı Türkiye'de provokatörlükle suçladığını belirtiyor. Haberde şöyle deniliyor:



"Der Spiegel'in Türkiye muhabirini "ölüm tehditleri aldığı için' Hamburg'a geri çektiğini duyurması, iki ülke arasında tırmanan gerilimi siyasilerin nasıl yumuşatacağı konusunda büyük merak yarattı. Sosyal medyada, Başbakan Erdoğan'ın tüm bu gerilim yüzünden Köln ziyaretini iptal edeceği bile öne sürüldü. Ancak Erdoğan, o ziyareti iptal etmiyor. Erdoğan, cumartesi günü Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin onuncu yıl kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinlikte konuşacak."(ANKA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin