Alman komedyen Böhmermann hakkında flaş gelişme!

Türkiye ile Almanya arasında mizah krizine yol açan komedyen Jan Böhmermann yeniden ekranlara dönüyor.

Google Haberlere Abone ol
Alman komedyen Böhmermann hakkında flaş gelişme!

Angela Merkel'in Türkiye'nin resmi başvurusu üzerine yargılanmasına izin vermesinin ardından programına ara vererek tatile çıkmıştı.



Neo magazin Royal'in Facebook hesabından yapılan açıklamada, programın 11 Mayıs'ta çekimlerine başlanacağı ve12 Mayıs'ta tekrar ekranlarda olacağı kaydedildi. ZDF televizyonu da açıklamayı doğruladı. Bu tarihten itibaren 4 bölüm daha yayınlanacak programın 2 Haziran'dan itibaren yaz tatiline gireceği belirtildi. 12 Mayıs'taki programın konusu ve konuğunun henüz belli olmadığı öğrenildi.



Jan Böhmermann 31 Mart tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik okuduğu küfürlü şiirle Türkiye ile Almanya arasındaki mizah krizinin fitilini ateşlemişti. Konu kamuoyunda yoğun şekilde tartışılmaya başlayınca bir süre ara verme kararı alan Böhmermann, 16 Nisan'da  "Segway'imle kendimi bulmak için Jakobsweg yollarına hac yürüyüşüne çıkmadan önce Kuzey Kore'yi gezerek basın ve sanat özgürlüğü konusunu yeniden değerlendireceğim" açıklamasında bulunmuştu.



Böhmermann hakkında Mainz Savcılığı tarafından biri Türkiye'nin resmi başvurusu, diğeri  ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kişisel suç duyurusu nedeniyle hakaretten iki ayrı soruşturma yürütülüyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin