Alman Kitap Basım ve Yayıncılar Birliği'nden Aslı Erdoğan'a destek eylemi

Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği (Börsenverein) üyeleri tutuklu Yazar Aslı Erdoğan'a destek eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Alman Kitap Basım ve Yayıncılar Birliği'nden Aslı Erdoğan'a destek eylemi

Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu önünde bugün saat 14.00'de toplanan Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği (Börsenverein) üyeleri tutuklu Yazar Aslı Erdoğan'a destek eylemi yaptı. Alman Kitap Basım ve Yayıncıları Derneği Borsa Birliği CEO'su olan Alexander Skipis'in de katıldığı eylemde Aslı Erdoğan için özgürlük istendi.



Tüyap İstanbul Kitap Fuarı için İstanbul'a gelen Skipis, Cezaevi önünde bütün tutuklu gazeteci ve yazarlar için bulunduklarını söyleyerek,Aslı Erdoğan, henüz suçu ıspatlanmamasına rağmen gözaltında tutuluyor. Her türlü haklarından mahrum olarak, sağlığı bozuk olmasına rağmen gerekli sağlık desteğini alamadan tutuklu bulunuyor. Bu yalnız ifade özgürlüğüne değil, insan haklarına karşı da işlenmiş bir suçtur diye konuştu. Skipis, tutuklu gazeteciler ve yazarların serbest bırakılmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunacaklarını da sözlerine ekledi. Diğer dernek üyeleri de konuşmalarında Aslı Erdoğan ve tutuklu gazeteci ve yazarlar için özgürlük istedi.

 


Etiketler aslı erdoğan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin