Alman elçi o klip yüzünden Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı... Merkel'den Erdoğan klibi hakkında açıklama!

Almanya Başbakanı Merkel, dün akşam Davutoğlu'nu telefonla aradı ve o klip hakkında konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Alman elçi o klip yüzünden Dışişleri Bakanlığı'na çağırılmıştı... Merkel'den Erdoğan klibi hakkında açıklama!

CNN Türk'te yer alan habere göre, Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Almanya Başbakanı Merkel, dün akşam Davutoğlu'nu telefonla aradı. 



Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün yaptığı telefon görüşmesinde, hakaretler içeren şiirin kabul edilemeyeceğini çok açık bir dille vurguladı. Başbakan Merkel metni yayınlayan kanalın programı kaldırdığına işaret ederek, sonuca dikkat çekti. Telefon görüşmesiyle ilgili bilgi veren Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Merkel’in şarkının sözlerini “Bilinçli olarak yaralayıcı” diye nitelediğini vurguladı.



Basın özgürlüğü



Seibert, Merkel’in aynı zamanda düşünce ve basın özgürlüğünün Almanya’daki yüksek önemini vurguladığını, ancak bunun da sınırsız olmadığını söyledi. Hükümet sözcüsü şöyle konuştu:



“Telefon görüşmesinin ana konusu Türkiye ile AB arasındaki mülteci sözleşmesinin uygulanmasıydı. Bunun yanında klipteki metin de gündeme geldi. İki başbakan da şiirin bilinçli yaralayıcı olduğu değerlendirmesinde anlaştı. Başbakan Merkel, metni yayınlayan kanalın bu programı kaldırdığı sonucuna da dikkat çekti. Bunun yanında Başbakan Merkel, ülkemizde basın ve düşünce özgürlüğünün yüksek değerini bir kez daha vurguladı. Mizah, basın ve düşünce özgürlüğüne girer, ama sınırsız da değil.”



Özür diledi mi



Zaten şiiri okuyunca, bunun maksatlı yazıldığını herkesin fark ettiğini belirten hükümet sözcüsü, bir gazetecinin “Başbakan Merkel, bu şiirden dolayı özür diledi mi?” sorusuna, “Telefon görüşmesiyle ilgili söylenecekleri söyledim” demekle yetindi. Hükümet sözcüsü şiir konusunu Başbakan Merkel’in mi yoksa Başbakan Davutoğlu’nun mu gündeme getirdiği sorusuna da açıklık getirmek istemedi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin