Alman dergiden dikkat çeken açıklama: Erdoğan IŞİD'i küçümsüyor

Alman Focus Dergisi’nde yer alan makalede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın IŞİD tehlikesini küçümsediği iddia edildi.

Google Haberlere Abone ol
Alman dergiden dikkat çeken açıklama: Erdoğan IŞİD'i küçümsüyor

Suruç katliamı ile ilgili olarak kaleme alınan yazıda, IŞİD militanlarının sorunsuzca Türkiye sınırından Suriye’ye girdikleri ve silahlarını da Türkiye üzerinden savaş bölgesine soktukları öne sürülüyor. Bu günlerde İstanbul’da bulunan Almanya’da Türkiye uzmanı olarak bilinen Udo Steinbach, telefonla Focus-Online verdiği röpotajda "Erdoğan’ın bu güne kadar IŞİD’e karşı takındığı tavır Türkiye’de büyük bir konu. Tüm basın bu terör örgütünün güçlendirilmiş olmasını eleştiriyor. IŞİD Türkiye üzerindeki tüm tedarik kanallarının sorunsuzca işledi" dedi.



Steinbach, Türkiye’nin bir savaş meydanı haline gelebileceği uyarısında bulunuyor. "Teröristler evcilleştirilemez" diyen uzman, "Erdoğan, bu terör örgütlerinden bir saldırı beklemiyordu. Tehlikeyi küçümsedi. IŞİD’in yaptıklarını iyi takip eden herkes, bu insanların tutarlı bir dost veya düşman tutumları olmadığını bilir. Böyle fanatik bir fikire dahil olanları yola getiremezsiniz" diye ekledi.



"Erdoğan kararlılıkla mücadele etmelidir"



Suruç katliamının Erdoğan için çok şeyleri değiştirdiğini söyleyen Steinbach, "Olaydan çok etkilenmiş görünüyor. Bu insalık dışı olayı yapanları halkım adına lanetliyorum diyor. Cumhurbaşkanı şimdi IŞİD’e karşı daha kararlı mücadele etmek zorunda" dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin