Alman basınını sarsan taciz iddiası!

Alman Bild gazetesinin yayın yönetmeni Julian Reichelt’in adı taciz skandalına karışmasının ardından görevinden alındı. Julian Reichelt'in ilişki karşılığında kadın çalışanını terfi ettiği iddialarını ise New York Times duyurmuştu.

Google Haberlere Abone ol
Alman basınını sarsan taciz iddiası!

Dünya Alman Bild gazetesinde tepe isimlerinden Julian Reichelt hakkındaki taciz skandalını konuşuyor.

Alman BILD gazetesinin yayıncısı Axel Springer tarafından kamuoyuna yapılan açıklamada, gazetenin genel yayın yönetmeni Julian Reichelt'in 'özel ve mesleki konuları net bir şekilde ayıramadığı' ve 'yetkilerini kötüye kullandığı' için görevden alındığı duyuruldu.

theguardian'ın aktardığı habere göre; Almanya’nın en çok okunan tabloid gazetelerinden Bild, taciz skandalıyla çalkalandı. Axel Springer sahibi olduğu Bild taciz skandalı hakkında açıklama yapmak zorunda kalarak yayın yönetmeni Julian Reichelt’in görevden alındığı duyuruldu.

Açıklamada Reichelt’in cinsel taciz ya da görevini kötüye kullandığına dair bir ifade yer almadı. Reichelt’in altında çalışan kadınlarla ilişkisi olduğu belirtildi.

Skandalı başka bir dev gazete New York Times duyurdu

New York Times'in haberi ile birlikte Reichelt'in ilişki yaşadığı kadını terfi ettirdiği iddiası tüm  dünyada yankılandı.

Geçtiğimiz günlerde Reichelt'ın bir çalışan ile ilişki yaşadığı, bu kişiyi terfi ettirdiği ortaya çıkmıştı. Bu iddia ilk olarak pazar günü New York Times'ta (NYT) yer almıştı. Yönetim kurulundan yapılan resmi duyuru ile bu haber de doğrulanmış oldu.

Reichelt, hakkındaki cinsel suistimal iddialarının üzerine örtmekle de suçlanmıştı.

Eski yayın yönetmeni Mart ayında yönetim kurulu tarafından görevden çekilmiş, ancak bir süre sonra terfi gibi algılanan bir konumla yeniden göreve başlatılmıştı.

Julian Reichelt sessizliğini koruyor

Bu konu ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'Yönetim kurulu, 2021 baharında uyum prosedürünün sona ermesinden sonra bile, Reichelt'in özel ve profesyonel hayatı açıkça ayırmamaya devam ettiğini ve yönetim kuruluna bu konuda yalanlar söylediğini öğrendi.'

Bir savaş muhabiri olarak kariyerine başlayan, gazetenin yanın sıra Bild’in televizyon ayağını da yöneten Reichelt konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

 

Etiketler taciz bild the bild
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin