Alman basınından şok Türkiye iddiası: Merkel, Erdoğan'dan 'İncirlik' izni alamadı!

Spiegel Online’ın haberine göre Merkel Cumhurbaşkan Erdoğan’dan İncirlik Üssü ziyareti için izin koparamadı.

Google Haberlere Abone ol
Alman basınından şok Türkiye iddiası: Merkel, Erdoğan'dan 'İncirlik' izni alamadı!

Hürriyet'te yer alan habere göre, Alman Parlamentosu’nun 1915 olaylarını 'soykırım' olarak tanımasıyla başlayan iki ülke arasındaki gerginlik sürüyor. Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen’den sonra Başbakan Angela Merkel de Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan İncirlik Üssü ziyareti için izin koparamadı.



Spiegel Online’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulundu. Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla Alman vekillerin İncirlik Üssü'nü ziyaret etmesine izin verebileceklerini söyledi.



Spiegel Online’ın haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merkel’den "yapması imkansız bir talepte" bulundu. Erdoğan, Merkel’in, “Meclis’in 'Ermeni soykırımı' kararı hükümetin tavrı değildir” diye kamuoyuna açıklama yapmasını istedi ve ancak bu şartla İncirlik Üssü için izin verebileceklerini söyledi. 2 Haziran’daki oylamaya Başbakan Merkel, Başbakan Yardımcısı Gabriel, başta Dışişleri Bakanı Steinmeier olmak üzere başka bakanlar da katılmamıştı. Başbakan Merkel’in tüm meclisi karşısına alacak böyle bir açıklama yapmasının ise mümkün olmayacağı belirtiliyor.



ŞİMDİ NE OLACAK?



Almanya İncirlik Üssü’ndeki Alman askerleri milletvekillerinin ziyaret etmesi talebinden vazgeçmiyor. Türkiye ise buna izin vermiyor. Almanya 17 Eylül’de ziyaret kararı aldı. Eğer Türkiye ziyarete izin vermezse, Almanya, yaz sonunda NATO’nun göndereceği AWACS keşif uçaklarına onay vermeyeceği uyarısında bulundu. Eğer bir uzlaşma sağlanamazsa, iki ülke arasında iplerin iyice gerileceği ve restleşmeye gideceği bekleniyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin