Alman basınında Türkiye'de iç savaş kaygısı!

Welt am Sonntag, bugün piyasaya çıkan siyaset sayfasında “Türkiye iç savaşa mı kayıyor?” sorusunu sordu.

Google Haberlere Abone ol
Alman basınında Türkiye'de iç savaş kaygısı!

Yaklaşık tam sayfa çıkan Deniz Yücel imzalı haberin manşetinde ‘Turgutlu’nun Şehidi’ yazıldı. Haberde “Yüzlerce insan Asker ile PKK arasında çatışmalarda öldü. Türkiye iç savaşa doğru mu gidiyor?” denildi. 



Gazetedeki haberde, Ege kıyısında 120 bin nüfuslu Turgutlu ilçesinin 1984 yılından bu yana 24 şehit verdiği yazıldı. En son geçtiğimiz hafta yine Turgutlu’dan, Hakkari’de şehit olan Astsubay Tolga Artuğ’un cenaze töreni anlatıldı. Her gün gelen şehit haberleri nedeniyle Türkiye’nin dört bir yanında Türk bayraklarının binalara asıldığına haberde yer verildi. Artık her yerde teröre karşı protesto dayanışma gösterilerin arttığına dikkat çekildi.



Türkiye’de giderek artan vandal girişimler, otobüslerin taşlanması, HDP parti binalarıyla, Kürt kökenli esnaf dükkanlarına yapılan saldırılar hatırlatılarak “Türkiye iç savaşa mı kayıyor” sorusu tekrarlandı. Haberde görüşlerine yer verilen Turgutlu parti temsilcileri içinde Turgutlu HDP temsilcisi Ali Taş “Ben de Türk vatandaşıyım, ben de doğuda görev yaptım şehit olabilirdim. Kendim ayrı devlet istemiyorum. Herkes ile beraber eşit haklara sahip yaşamak istiyorum. Barışa güvenmiyorum. HDP Parti binalarına yapılan saldırıları AK parti organize etti” dedi. 



Turgutlu Ülkü Ocakları Başkan Yardımcısı Emrah Ekici ise “Türkiye eskiden Kürt kardeşlerimize hata yapmış. PKK bundan faydalanıyor. PKK örgütünün arkasında dış güçler var. Bunlar Almanya, İngiltere, Siyonistler, Masonlar var. Türkiye’yi hep kötülemek için çalışıyorlar” diye konuştu. Turgutlu AK parti İlçe Başkan Yardımcısı Murat Güzel de “Aslında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve PKK Lideri Abdullah Öcalan bu sorunu çözmek istiyor. Bazıları araya girip çözüm sürecini bozuyor.



Bunların içinde Siyonistler, Haçlı Seferi ve paralelci Fethullah Gülen hareketi var. Muhalefet ve bize karşı olanların herhangi bir projesi yok bu yüzden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çamur atıyorlar. HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş Kürt mü, Ermeni mi endişe duyuyorum. Güvenlik güçleri ölen PKK’lı teröristlerin sünnetsiz olduğunu söylüyor” ifadesi haberde yazıldı. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin