Alman basını seçimi nasıl gördü?

Hangi gazete ne söyledi?

Google Haberlere Abone ol
Alman basını seçimi nasıl gördü?

Türkiye'de gerçekleşen, 7 Haziran Genel Seçimlerini dünya kamuoyu merakla izledi. Alman Basını da izleyen ülkeler arasındaydı. 



Alman basınında Rhein-Neckar-Zeitung hariç hiçbir gazete haberi bu sabah yayınlanan baskılarına yetiştiremedi.



Rhein-Neckar-Zeitung, Erdoğan'ın HDP'ye karşı saldırgan bir seçim kampanyası yürüttüğünü öne sürerek, bu sonucun 'Erdoğan'ın yenilgisi' olduğuna işaret etti.



Gazete, "Erdoğan yine de Cumhurbaşkanı kalacak, partisi de başbakanlığı alacak. Türkiye, AB'nin önemli bir ortağı olmaya devam edecek. Bu seçimle karlar yeniden karıldı ama siyasi dengelerde gerçek bir değişiklik olmadı" ifadesini kullandı.



İnternet sitelerinde Bild gazetesi seçim sonucunu "AKP'ye atılan bir tokat" olarak nitelerken, Spiegel-Online da haberi, "Kürt sansasyonu" başlığıyla gördü.



Spiegel-Online, "şimdi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın demokrasinin nasıl işlediğini anlayıp anlamadığını göstermesi gerektiğini" savundu.



Die Zeit gazetesinin internet sayfasında ise, AKP'den çelişkili işaretler geldiğine, Erdoğan'ın ise uzun süre sustuktan sonra dikkat çekici ölçüde uzlaşmacı bir açıklama yaptığına yer verildi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin