Alman basını DHA muhabirini konuşuyor!

Kan donduran fotoğrafı çeken muhabir Nilüfer Demir, Alman basınında...

Google Haberlere Abone ol
Alman basını DHA muhabirini konuşuyor!

Bodrum'da yaşanan mülteci dramında Aylan Kurdi'nin sahile vuran cesedinin fotoğraflarını çekerek tüm dünyada mülteci sorununa bakışı değiştiren DHA muhabiri Nilüfer Demir, Alman basınında da geniş yer buldu. Tüm dünyayı etkileyen fotoğrafı DHA'dan Nilüfer Demir'in çektiğini yazan Alman basını, Aylan Kurdi ile ilgili verdikleri haberlerde Demir'in o esnada neler düşündüğüne ilişkin görüşlerine yer verdi.



DİE WELT:



"Tüm dünya ölen Aylan'ın fotoğrafından etkilendi. Bunu Türk fotoğrafçı Nilüfer Demir çekti. Demir'in fotoğrafı tüm dünyada büyük yankı uyandırdı" ifadelerini kullanırken, Nilüfer'in, "O'nun için yapabileceğim bir şey yoktu. Yapabileceğim tek şey yerde yatan bedeniyle çığlığını duyurabilmekti. Ben de bunu ancak deklanşöre basarak yapabileceğime inandım ve o anın fotoğrafını çektim. 100 metre ilerisinde abisi Galip yerde yatıyordu" sözlerine yer verdi.



FOCUS.DE:



Fotoğrafı Nilüfer Demir'in çektiğini hatırlatan Focus Online, Demir'in "Üç yaşındaki Aylan Kurdi'yi gördüğümde damarlarımdaki kan dondu. O an yapılabilecek bir şey yoktu" sözlerini öne çıkartarak, Demir'in o an yaşadığı çaresizliğe dikkat çekti.



BILD: "Kalbimize hitap eden fotoğrafı o çekti"



Almanya'nın ne çok okunan gazetesi Bild, muhabiri John Putenpurachal'ın DHA muhabiri Nilüfer Demir ile Bodrum'da yaptığı röportajı yayınladı. "Tüm Dünya'yı duygulandıran resmi 29 yaşındaki Türk gazeteci Nilüfer Demir çekti" diyerek Demir'i tanıtan gazete, DHA muhabirinin "Hemen hemen her gün sahile gelirim ve buralarda geçtiğimiz yıllarda çok ceset gördüm, ama bir çocuk cesedini ilk kez gördüm" sözlerine yer verdi.



RHEİNISCHE POST: "Çocuğun sessiz çığlığını duyurmak istedim"



Rheinhische Post gazetesi DHA muhabiri Nilüfer Demir'in "Çocuğun sessiz çığlığını duyurmak istedim" cümleleriyle verdiği haberde "Resimleri tartışıldı. Fakat ölü mülteci çocuğun Bodrum kumsaldaki resmi dünyadaki sayısız medya organınca yayınlandı. Fotoğrafı çeken DHA muhabiri Demir fotoğrafı çekerken hissettiklerini bize anlattı" ifadeleri yer aldı.



STUTTGARTER ZEITUNG: "Kanım dondu"



Nilüfer Demir'in bu cümlesi başlık olarak kullanılan haberde, çekilen fotoğrafın, boğulan tüm mülteciler adına bir sembol haline geldiği yer aldı. DHA muhabiri Demir'in fotoğrafı çektiği belirtilirken, Demir'in fotoğrafı çekerken hissettiklerini anlatması ayrıntılı bir şekilde yer aldı. (DHA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin