Alman basın örgütlerinden saldırıya sert tepki!

Almanya'da basın örgütlerinden de Ahmet Hakan’a yapılan saldırıya tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Alman basın örgütlerinden saldırıya sert tepki!

Almanya’da basın özgürlüğü alanında faaliyet gösteren örgütler, Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN TÜRK programcısı Ahmet Hakanı’ı hedef alan saldırıya sert tepki gösterdi.



DW’ye değerlendirmelerde bulunan Sınır Tanımayan Gazeteciler örgütünün Almanya Sözcüsü Christoph Dreyer, “Ahmet Hakan’a saldırı şoke edici. En şoke edici yönleriyse öncesinde tehditlerin çok aleni yapılmış olması, Ahmet Hakan’ın tehditler hakkında Türk hükümetini bilgilendirip koruma talep etmesine karşın gerekli tedbirlerin alınmamış ve bu tehditleri yapanlara karşı herhangi bir yaptırım uygulanmamış olmasıdır” diye konuştu.



Türkiye’de basına yönelik baskıların gün geçtikçe daha vahim bir boyuta ulaştığını vurgulayan Dreyer, “Tabii ki bunların seçimler, Kürt bölgesinde yeniden alevlenen gerilimlerle bağlantısı var. Ancak rahatsız edici olan Türk hükümetinin kriz dönemlerinde eski reflekslerine başvurması, basında düşman araması, Gülen ve Hürriyet gruplarının hedef alındığı gibi Kürt medyasının da hedef alınmasıdır” dedi.



Haberin devamını okumak için TIKLAYIN...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin