"Allah bir barikatta diretsin"

Gezi Parkı olayları sırasında tanışıp âşık olan ‘Çılgın Hemşire’ lakaplı Nuray Çokol ile ‘Yeşil tişörtlü adam’ lakaplı aktivist Özgür Kaya çiftinin nikahı Şişli Evlendirme dairesinde kıyıldı.

Google Haberlere Abone ol
"Allah bir barikatta diretsin"

Gezi Parkı eylemleri sırasında tanışan Nuray Çokol ile Özgür Kaya, nikah kıymak için Gezi Parkı’nı tercih etti. Ancak polis önceden izin alınmadığı gerekçesiyle törene gelenlerin Gezi Parkı’na girmelerine izin vermedi. 



Gelin ve damat eylemcilerin alkışları eşliğinde Şişli Belediyesi Nikah Salonu'na girdi. Davetliler, "Heryer direniş, her yer aşk" sloganları attı. Bazı davetlilerin elinde, "Allah bir barikatta diretsin", "Korkma la düğün bu" dövizleri vardı. Nikah Şişli Belediyesi'nde görevli bir nikah memuru tarafından kıyıldı. Nikah memuru gelin ve damada, "Bir ömür boyu direnmeye, mutlu olmaya, birlikte yaşamaya var mısınız?" diye sordu. Önce gelin, ardından da damat bağırarak evet dedi. Salonda büyük bir alkış koptu. İmza töreninden sonra bir LGBT üyesi söz aldı. Çiftten, eşcinsel bir çocukları olması halinde ona kızmayacakları yönünde söz vermelerini istedi. Çift de böyle bir durumda çocuklarına kızmayacaklarını söyledi. 



Gelin ve damat nikahın ardından davetlilerle birlikte fotoğraf çektirmek için Gezi Parkı'na doğru yola çıktı.





Fotoğraflar: Hürriyet Galeri


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin