Alkole zam yağmuru devam ediyor: Özgür Aybaş duyurdu: 3 ay sora 1000 lirayı da geçebilir! Tekel Bayileri Platformu zamlar devam ederse Mart ayında eylem yapacak

Türkiye'de yasal bir tüketim ürünü olan alkollü içeceklere gelen üst üste zamlar, herkesi isyan ettirmiş durumdayken bir kötü haber daha geldi. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, alkol zamlarıyla ilgili düşüncelerini aktarırken 70'lik rakı 3 aya 1000 TL olabileceğinin sinyalini verdi.

Google Haberlere Abone ol
Alkole zam yağmuru devam ediyor: Özgür Aybaş duyurdu: 3 ay sora 1000 lirayı da geçebilir! Tekel Bayileri Platformu zamlar devam ederse Mart ayında eylem yapacak

Alkol fiyatlarına düzenli aralıklarla zam gelmesine tepki gösteren Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, vergilendirmelerin toplum sağlığını düşünüldüğü için değil, rövanşist bir tutum sergilenerek yaşam tarzına müdahale amacıyla yapıldığını ileri sürdü. Aybaş, mart ayında eylem hazırlığında olduklarını söyledi.

"TÜRKIYE'DE ÜRETILEN YENI RAKI'NIN AVRUPA'DA 12 EURO"

Sosyal medya hesabında zamlı fiyat listesini paylaşarak tütün ürünlerinin reklam ve tanıtımını yaptığı suçlamasıyla ekim ayında 253 bin 300 TL para cezası kesilen Özgür Aybaş, Türkiye'de üretilen Yeni Rakı'nın Avrupa'da 12 eurodan satıldığını burada yeni zamla 450 TL'yi bulduğunu kaydetti.

Independent Türkçe'den Lale Elmacıoğlu'na konuşan Özgür Aybaş tepkisini şu ifadelerle aktardı:

"BÖYLE GIDERSE 70'LIK RAKI 3 AYA 1000 TL OLUR"

"Bir 70'lik rakıda bir kadehi sizin, gerisi devletin." diyen Aybaş'a göre böyle giderse 70'lik rakı 3 aya 1000 TL olacak.

Saat 22.00'den sonra alkol satmanın cezasının 1 milyon 60 bin TL'ye yükseltildiğini de belirten Aybaş, "Yanımdaki meyhanede, restoranda içilebiliyor ama benim vermem suç sayılıyor. Vergisini ödediğimiz bir ürünü neden satamayalım?" diye sordu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin