Alkol ve sigaraya yine zam... Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş sigara ve alkole gelecek zammı açıkladı

Yılın ilk ayında alkol ve sigara fiyatlarına üst üste zamlar geldi. Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş yeni zamların sinyalini verdi. Aybaş, “Sigara ve alkolde yüzde 15 ile yüzde 20 aralığında bir artış söz konusu olabilir. Temmuz ayının ilk haftası zam gelebileceği yönünde bir beklentimiz var” ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Alkol ve sigaraya yine zam... Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş sigara ve alkole gelecek zammı açıkladı

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş sigara ve alkole zam sinyali vererek, “Temmuzun ilk haftası sigara ve alkole zam gelebileceği yönünde fısıltılar var. Ancak, henüz net değil. Hafta sonu netleşir. Biliyorsunuz motorin fiyatları çok yükseldi. Dolar kuru da yerinde durmuyor. Kur artışı devam ediyor. Bu çerçevede temmuz ayının ilk haftası zam gelebileceği yönünde bir beklentimiz var. Sigara ve alkolde yüzde 15 ile 20 aralığında bir artış söz konusu olabilir" dedi.

Ocak, Mart ve Mayıs ayında gelen sigara zamları sonrası güncel sigara fiyatları merak ediliyor. En son 27 Mayıs 2022'de Sigara ve alkol fiyatlarında ÖTV zammı uygulanmıştı. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararıyla 27 Mayıs'ta alkollü içkilerde ÖTV'ler artırılmıştı. Bu artışla birlikte içki fiyatları da yükselmişti.

SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

Sigara fiyatlarında 0.71 lira olan asgari maktu vergi tutarı 0.79 lira oldu. Sigaraya uygulanan %10'luk ÖTV artışı ile birlikte 1 paket sigaradan alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 1.69 lira artış gösterdi. Henüz zam sigara paket fiyatlarına yansımasa da bir paket sigaraya 2 ila 4 lira arasında zam gelmesi bekleniyor.

ÖTV ZAMMI SONRASI SİGARA FİYATLARI NE KADAR ARTTI?

Özel Tüketim Vergisi zammı ile alkole yüzde 25, sigaraya yüzde 10 oranında zam gelmişti. Sigaradaki asgari maktu vergi tutarı 0.71 TL’den 0.79 TL’ye çıktı. Son olarak 5 Mayıs tarihinde uygulanan 2 liralık zammın ardından %10'luk ÖTV artışı uygulandı fakat zam paket fiyatlarına henüz yansımadı. ÖTV zammının sigara paket fiyatlarına yansımasıyla birlikte 2 ila 4 liralık bir artış yapılması bekleniyor.

TEMMUZ-ARALIK 2022'DE ÜFE GÜNCELLEMESİ OLMAYACAK!

Temmuz-Aralık 2022 döneminde alkollü içeceklere ve sigara fiyatlarına yapılması muhtemel yüzde 60'a varan ÜFE güncellemesi yapılmayacak. Ancak yeni zamlarla birlikte alkol ve sigara fiyatlarına yüzde 15 ila 20 arasında zam gelmesi bekleniyor.

25 HAZİRAN 2022 EN UCUZ VE EN PAHALI GÜNCEL SİGARA FİYATLARI

Sigara zammının ardından en düşük sigara fiyatı Phlip Morris grubunda 25,50 TL olurken en yüksek sigara fiyatı 40 TL'yi görecek.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin