Aliya'da İzzetbegoviç'in gençliğini hangi oyuncu canlandıracak?

Aliye dizisinde İzzetbegoviç'i ünlü oyuncu Yurdaer Okur canlandıracak.

Google Haberlere Abone ol
Aliya'da İzzetbegoviç'in gençliğini hangi oyuncu canlandıracak?

TRT Genel Müdürü İbrahim Eren'in Srebrenitsa Katliamı’nın 22. yıldönümünde duyurduğu 6 bölümlük mini dizi Aliya'nın çekimleri Bosna'da başladı.



Bağımsız Bosna Hersek'in Kurucusu Aliya İzzetbegoviç'in hayatını anlatan dizide Yurdaer Okur başrol oynuyor.



Aliya'da İzzetbegoviç'in gençliğini hangi oyuncu canlandıracak?



İzzetbegoviç'i canlandıran Okur'un gençliğine ise Hacettepe Üniversitesi Tiyatro Ana Sanat Dalı son sınıf öğrencisi Burak Poyraz hayat verecek.



Aliya'da İzzetbegoviç'in gençliğini hangi oyuncu canlandıracak? - Resim : 2



25 yaşındaki Poyraz'ın Yurdaer Okur'a olan benzerliği dizinin okuma provasına katılanları çok saşırttı. Bosna'nın milli kahramanının yaşadıkları çerçevesinde ülkenin tarihi ve gelecek planlarının da anlatılacağı diziyi Ahmet Tezcan yazıyor, ödüllü ünlü Boşnak yönetmen Ahmet İmamoviç ise çekiyor.



Aliya dizisinde şu anki Bosna Hersek Cumhurbaşkanı olan İzzetbegoviç'in oğlu Bakir İzzetbegoviç'i Berke Üzrek, onun eşini ise Fatoş Kabasakal canlandırıyor. Dizinin öne çıkan karakterlerinden Gazeteci Meryemof rolünü ise tiyatro oyuncusu Seda Kement oynayacak. Kement, 3. bölümde ekibe katılacak. Sancak Medya imzalı 90 dakikalık 6 bölümden oluşan dizinin kasım ayından itibaren TRT 1'de seyirciyle buluşması planlanıyor.



 



Birsen ALTUNTAŞ

birsenaltuntas76@gmail.com


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin